Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Bakkt och CME lanserar produkter, Bitcoin reagerar därefter


Två viktiga enheter som påverkar kryptomarknadsdynamiken har meddelat lanseringen av nya Bitcoin-produkter samma dag. Chicago Mercantile Exchange (CME) och Bakkt verkar ha ett gemensamt mål, utvecklingen av deras kryptobaserade tjänster för att locka nya investerare.

CME: s finansiella derivatplattform meddelade att den kommer att erbjuda mikro-Bitcoin futureskontrakt. Den här nya produkten kommer att rullas ut den 5 maj, i väntan på lagstadgad granskning, och kommer att vara värd en tiondels Bitcoin.

Med hjälp av fiatpengar är mikroterminskontrakten avsedda att ge ett nytt ”verktyg för att säkra mot priset på Bitcoin” och dess fluktuationer på spotmarknaden, enligt ett officiellt uttalande.

Uttalandet hävdar att denna nya typ av terminkontrakt krävdes av en stor del av CME: s kunder. Något liknande avslöjades av Morgan Stanley när det meddelade lanseringen av 3 fonder för att ge tillgång till Bitcoin: en enorm efterfrågan från sina kunder.

Derivatplattformen uppgav att dess produkter har haft en stadig tillväxt i likviditetsnivån sedan lanseringen 2017. Institutionerna representerar den sektor som har visat mest intresse för denna tillgångsklass, enligt Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och Alternativa investeringsprodukter.

Parallellt har dotterbolaget Intercontinental Exchange (ICE) Bakkt Holdings lanserat en ny Bitcoin-plånbok för att “ändra spelet.” Kallas Bakkt App, det kommer att tillåta sina användare att hålla sina medel i flera kryptovalutor under en plattform.

Produkten gör att medel kan omvandlas till fiat och ger användarna belöningar i presentkort, lojalitetspoäng och andra. Användare kan ladda ner appen från Google Play Store och App Store. Bakkt VD Gavin Michael sa:

Genomsnittskonsumenten har en mängd digitala tillgångar – från presentkort till lojalitetspoäng till bitcoin – men saknar verktygen för att spåra och utnyttja deras värde på ett adekvat sätt. Vi är glada över att kunna ge Bakkt-appen allmänheten som ett steg på vår resa för att utöka tillgången till digital tillgång till alla.

PayPal gjorde ett liknande meddelande. Betalningsprocessorn tillåter sina amerikanska kunder att använda sina kryptovalutafonder i en ny kassatjänst. Det förväntas att de kommande månaderna kommer att tillåta alla sina användare globalt att ha tillgång till denna tjänst.

Bitcoins prestation efter senaste meddelanden

Bitcoin-priset har reagerat positivt och visar vinster på 1,5% på den sista dagens diagram. Om handeln handlas till $ 58, 880, registrerar kryptovalutan vinster på 8,3% på sju-dagarsdiagrammet efter två veckors sidled.

Bitcoin BTC
BTC visar starkt hausseartad fart i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Data från företaget Glassnode indikerar att mer än 9,51% av Bitcoin-utbudet under de senaste 6 månaderna har “mognat” till åldersintervallet 6 miljoner. Med andra ord har dessa mynt gått den perioden utan att ha spenderats. Glassnode indikerar att dessa mynt förvärvades under fjolårets tjurmarknad.

Firm Santiment registrerar en ökning av finansieringsgraden för BitMex. Enligt företaget indikerar detta en ökning av investerarnas ”girighet”.

Source link

Related posts

Ethereum konsoliderar över $ 1 750, varför en avgörande paus är nästan säker

Bitcoinguide

De många fakta som pekar på att Cypherpunk Len Sassaman är Satoshi Nakamoto – Bitcoin Nyheter

Bitcoinguide

Göra cent av Blockchain Fundraising News – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide