Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Backlash följer senare än förväntad lansering för Cardano Smart Contracts


Vid gårdagens Cardano 360-evenemang gav IOHK: s VD Charles Hoskinson en uppdatering om den efterlängtade Alonzo-uppgraderingen. På grund av stresstestning och utbytesintegration förväntar sig Hoskinson en lansering i mitten av augusti.

IOHK hade tidigare skrivit in ett datum i slutet av mars 2021 för att detta skulle hända. En fördröjning på fem månader har inte gått bra med vissa delar av samhället.

Cardano Smart Contracts kommer inte att vara redo den här månaden

Goguen-fasen är den stora utjämnaren när det gäller att föra smarta kontrakt till Cardano. Den delades upp i tre utvecklingssteg.

Först var Allegra, som möjliggjorde tokenlåsning; detta lade grunden för smarta kontrakt genom att föra metadatafunktionalitet för att registrera det specifika syftet med tokens. Sedan var det Mary, som introducerade möjligheten att skapa användardefinierade tokens. Slutstycket är Alonzo, som integrerar den utökade UTXO-modellen med Plutus smarta kontraktspråk.

Under Cardano 360 gav Hoskinson en tidslinje för Alonzos slutförande. Han sa att den här processen kräver integrering i huvudboken och nodkoden, vilket sker nu fram till april. Samtidigt kommer “alfa-partners” att utföra acceptanskriterier och tester.

”Vad som händer just nu, hela mars och hela april är att integrationen i noden för att få en CLI. Eftersom den integrationen sker samlas partners in, och dessa är alfa-partners, så de är väldigt nära och djupt i företagsdomstolen. ”

När det är gjort, i slutet av april eller början av maj, är IOHK redo att lansera Alonzo testnet. Hoskinson nämnde att stora kohorter av proffs inom programmering och Plutus-pionjärer är redo att stresstesta nätverket.

Eftersom Plutus byggdes av ett oberoende team, parallellt med Shelley, varnade Hoskinson att det kunde finnas några “grova kanter” i den integrationen. Därför behövs testning av QA och användaracceptans för att kringgå eventuella problem i det avseendet.

Förväntad utbyggnad i augusti leder till motreaktion

Allt ovanstående är planerat att avslutas i slutet av juni. Vid den här tidpunkten innebär det sista steget att föra upp alla intressenter. Hoskinson ger detta en fyra till sex veckors tidsram och tar oss in i mitten av augusti för Alonzo hårdgaffel.

”Om det inträffar är vad vi ska göra att vänta minst fyra veckor på våra partners, Coinbases, Binances, Yoroi, alla dessa andra människor, som har infrastruktur som behöver uppgraderas som behöver uppgraderas, testa och modernisera för Alonzo innan vi gör Alonzo hård gaffel. ”

Feedbacken från Cardano-communityn har varit blandad. Å ena sidan har vissa uttryckt positivitet över grundligheten i arbetet med Alonzo. Men andra har slagit förseningen.

På det noterade Hoskinson en ökning av toxicitet och trolling. Men han lägger ner detta till en insikt om att Cardano är på rätt spår.

Trots förseningen mot Alonzo reagerade marknaden inte dåligt. Idag är ADA upp 8% till 1,17 $.

Cardano dagliga diagram

Source: ADAUSD on TradingView.com

Source link

Related posts

Studien hittar kryptovalutabedrägerier ökade 40% 2020, prognoser en ökning med 75% år 2021 – Säkerhet Bitcoin News

Bitcoinguide

BSCPAD lanserar, revolutionerar IDO-modellen med över $ 300 miljoner handelsvolym – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Det kinesiska teknikföretaget Meitu köper 175 Bitcoin, Treasury innehar nu 100 miljoner dollar i BTC och ETH – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide