Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Aurus tar med DeFi-revolutionen till dyra metaller – Sponsrade Bitcoin News


Aurus anammar konceptet DeFi för att störa ädelmetallindustrin. Företaget har byggt en verkligt decentraliserad plattform som gör det möjligt för företag som raffinaderier, distributörer och valv att autonomt tokenisera ädelmetaller. Den geniala delen av Aurus-systemet är deras intäktsdelningstoken, AurusDeFi (AWX), som gör det möjligt för innehavare att tjäna en del av plattformens intäkter.

Aurus att störa ädelmetallindustrin

Handelsappen Robinhood positionerar sig som demokratiserande finansiering för alla. Plattformens centraliserade karaktär – där en part har den ultimata beslutsfattande makten, är dock i direkt konflikt med detta uppdrag. Fråga bara Redditors i WallStreetBets-communityn. Som de upptäckte i januari har handlare noll kontroll över hur börsen hanteras. Om de har problem är deras enda möjlighet att ta ut sina medel och byta till en annan mäklare (där de förmodligen kommer att möta liknande problem, för tillfället ändå).

Denna incident hjälper till att förklara varför begreppet decentraliserad finansiering – eller DeFi som det är allmänt känt – har fått så mycket dragkraft. DeFi tar bort behovet av att förlita sig på mellanhänder och tillhörande byråkrati eller manipulation som har belastat det traditionella finansiella systemet så länge. Istället bygger DeFi på smarta kontrakt, program som automatiskt utför villkoren i ett avtal, på blockkedjor för att slutföra transaktioner. Smarta kontrakt gör att marknader som mäklare och börser kan fungera obehindrat dygnet runt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Tekniken är fortfarande i början, men de projekt som utnyttjar den bygger ett snabbare, mer transparent och mer tillgängligt ekonomiskt system för alla.

Aurus anammar konceptet DeFi för att störa ädelmetallindustrin. Företaget har byggt en verkligt decentraliserad plattform som gör det möjligt för företag som raffinaderier, distributörer och valv att autonomt tokenisera ädelmetaller. Den geniala delen av Aurus-systemet är deras intäktsdelningstoken, AurusDeFi (AWX), vilket gör det möjligt för innehavare att tjäna en del av plattformens intäkter. Men för att förstå tokenomics bakom AurusDeFi måste du ta ett djupare dyk i hur ekosystemet fungerar.

Bygga ett decentraliserat ekosystem av ädla metaller

Förutom att göra ädla metaller mer tillgängliga för detaljinvesterare, tar Aurus också bort den enda riskfel som är förknippad med centraliserade system. Företaget bygger ett globalt ekosystem som består av raffinaderier, valv och mäklare av ädla metaller som arbetar tillsammans för att prägla sina egna tokens. I fallet med AurusGOLD (AWG), stöds varje symbol av ett gram 99,99% LBMA-ackrediterat guld och hålls i helt försäkrade och granskade valv runt om i världen. Det är värt att notera att Aurus, som teknikleverantör, inte är inblandad i präglingsprocessen och därför inte har något inflytande på det guld som handlas eller valvas.

UK-baserade, Direkt Bullion, blev den första återförsäljaren av ädla metaller som gick med i Aurus ekosystem och tecknade 5 kilo av den gula metallen 2019. Företaget har sedan dess lagt AurusGOLD till sina erbjudanden som en mer bekväm och flytande form av guldägande.

Incitamenten för industripartner att delta i ekosystemet kommer från plattformens intäktsdelningsmekanism. Guldleverantörer och valvpartner får en lika stor andel på 50% (25% vardera) av avgifterna för prägling, transaktioner och lagring som genereras av användningen av AurusGOLD. De övriga 50% fördelas proportionellt mellan innehavare av en inkomstdelningstoken som heter AurusDeFi. Denna unika affärsmodell gör det möjligt för ekosystemet att vara mycket skalbart och helt självbärande.

AurusDeFi har en begränsad total tillgång på 30 miljoner tokens och representerar en andel i Aurus ekosystem genom att ge sina innehavare en passiv inkomstström, betalad i AurusGOLD. När ekosystemet växer ökar de genererade intäkterna. För att sätta denna möjlighet i sitt sammanhang slog bitcoin rubrikerna nyligen när det för första gången nådde ett börsvärde på 1 biljon USD. Däremot beräknas det totala värdet av den globala guldförsörjningen vara mer än tio gånger större.

Aurus slutförde sin sista insamlingsrunda i februari i år – samlade tre gånger det förväntade kapitalet – och nästa steg är att lista tokens på CEX.IO och BiKi. CEX.IO lanserades i London 2013 och är ett av de mest väletablerade kryptobörserna med över fyra miljoner användare världen över, medan Biki har mer än två miljoner användare i Asien. Dessa partnerskap utgör en enorm milstolpe för Aurus eftersom båda börser erbjuder insättningar och uttag i fiat, liksom andra insatser och räntebärande produkter för både privatkunder och institutionella kunder.

Den större bilden

Visionen för Aurus är att bygga ett öppet, mycket skalbart ekosystem som hela ädelmetallindustrin kan dra nytta av, samtidigt som det är enkelt för alla att investera och handla med ädla metaller. Med detta i åtanke lanserade företaget nyligen en ny token för en annan tillgångsklass riktad av WallStreetBets handlare. AurusSILVER (AWS) erbjuder samma fördelar som AurusGOLD, som enkel åtkomst till 1,5 biljoner US-dollar marknaden för metallen och varje symbol stöds av ett gram LBMA-ackrediterat silver.

Aurus ambitioner slutar inte där. Med AurusPLATINUM (AWP) kommer Aurus att bli en av de tidigaste plattformarna som tokeniserar platina. Även om det inte är lika högkvalitativ en ädelmetall som guld och silver, är detta en banbrytande händelse för detaljhandlare som för närvarande, ett av de enda sätten de digitalt kan förvärva platina på är genom en ETF på den sydafrikanska börsen.

Lanseringen av AWS och AWP kommer att göra AWX ännu mer värdefullt, eftersom innehavare av AWX kommer att dra nytta av 30% av de intäkter de genererar. Aurus planerar att lista båda tokens på CEX.IO de närmaste månaderna.

Aurus är också nöjd med att meddela att nya branschpartner tillkom till plattformen. Aurica Metales är den äldsta och största mäklaren av ädelmetaller i Chile. Efterfrågan på AurusGOLD har redan varit så hög att Aurica hade slut på lager och var tvungen att tokenera mer guld vid flera tillfällen. Företaget började nyligen sälja AurusSILVER och planerar också att utöka verksamheten till andra länder i Latinamerika. Annars kommer företaget att gå ombord på ett internationellt guldföretagshandelföretag från Turkiet tillsammans med en av de största ädelmetallmäklarna i Singapore som heter Indigo Precious Metals (IPM). Den turkiska näringsidkaren grundades för över 25 år sedan och räknar centralbanker och statliga myndigheter bland sina kunder, medan IPM drivs av ledande metallexperter och kommer att bli den första partnern som utfärdar AurusPLATINUM.

Tjäna pengar på metaller

Som nämnts tidigare engagerar Aurus sig inte i leverans, prägling eller distribution av metallbackade tokens. De har dock en mycket viktig roll genom att möjliggöra att Aurus-polletterna används till sin fulla potential: som ett utbytesmedel, ett säkerhetsmedel, ett avkastningsbärande instrument eller helt enkelt en lättillgänglig investeringsprodukt.

Den kommande noteringen med CEX.IO är ett exempel på de typer av partnerskap som Aurus engagerar sig för att skapa värde för sina användare. Aurus har också nyligen samarbetat med Tangem och Cyclebit för att lansera sina stablecoin-stödda försäljningsterminaler. Innehavare kan ladda sina tokens (AWG, AWS, AWP) på Aurus Vault Signer Card, en kryptomaskinplånbok som snart gör det möjligt för användare att betala med guld, silver och platina hos handlare över hela världen.

Ur detta perspektiv ser framtiden gyllene ut för Aurus eftersom det finns mycket att se fram emot de närmaste månaderna – de flesta är definitivt en revolution för ädelmetallmarknaden.

Aurus-tokens finns på CEX.IO här: AurusGOLD | AurusDeFi

Håll dig uppdaterad med Aurus: Twitter | Telegram


Detta är ett sponsrat inlägg. Lär dig hur du når vår publik här. Läs ansvarsfriskrivning nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bank of International Settlements Chief säger att kryptovalutor används för att undvika lag – förespråkar för mer reglering – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum (ETH / USD) faller 26% från Historic High; Vad kommer härnäst?

Bitcoinguide

Sydkoreas regering tillkännager tillslag mot olagliga kryptorelaterade transaktioner på en ‘överhettad marknad’ – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide