Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Att spela Crypto Games for a Living is More Than Just a Meme


Viktiga takeaways

  • Pro-spel har länge varit en unik inkomstkälla för många runt om i världen.
  • Samma trend utvecklas i olika blockchain-baserade spel som Axie Infinity och Decentraland.
  • Med spelare som försörjer sig på ett hållbart sätt i metaversen håller VCs ett noga öga.

Dela den här artikeln

While-spel som World of Warcraft suddade ursprungligen gränsen mellan spelekonomi och riktiga pengar, spel på blockchain tar detta till nästa nivå.

Och för många tjänar denna innovation dem till ett riktigt försörjning.

Spela spel, bli rik

Ökningen av konkurrenskraftigt spel har lett till en ny våg av professionella spelare som tjänar ett bekvämt liv från onlineturneringar och en lojal fansbas. Fenomenet har pågått, men mitt i globala lockdowns har trenden “play-to-earn” haft ännu mer dragkraft.

Kryptobaserade spel är inte annorlunda, säger grundare av Yield Guild Games, Gabby Dizon. Han sa:

”I grunden är YGG en gemenskap av spel för att tjäna spelare. Så du kan tänka dig det som en World of Warcraft-guild, till exempel, men vi arbetar över flera spel, och vi investerar också i avkastningsgenererande NFT inom dessa spel och lånar ut våra tillgångar i spelet till vår spelarbas. ”

Användare loggar in i guildens splittringsgrupp varje dag, spelar spel, tjänar belöningar och byter ut dem mot riktiga pengar på plattformar som Uniswap. Det mest populära spelet kallas Axie Infinity och har strider mellan den lilla Pokémoniska varelser som kallas ”Axies”.

Till skillnad från traditionellt spel är Axies blockchain-baserade och unika. Precis som Bitcoin inlett knappt digitalt värde tillför icke-fungibla tokens (NFT) på Ethereum blockchain konst, musikoch spel.

Striderna ställer olika axlar mot varandra. Varje varelse har sina egna styrkor och svagheter som varje spelare måste vara medveten om för att vinna.

Möt de officiella Crypto Briefing Axies
Möt de officiella Crypto Briefing Axies. Användare kan se sina axlar genom appar som Zapper.

Att registrera sig till Axie Infinity är gratis, men för att spela spelet behöver användarna minst tre axlar.

Varelserna är inte billiga, allt från cirka $ 100 på Axie Infinity’s marknad till den dyraste Axie någonsin på över 500 000 dollar. Ändå kan användare snabbt tjäna tillbaka de initiala investeringarna genom regelbunden gameplay.

”Axie Infinity-spelare kan tjäna genom att slåss, avla och handla NFT-varelser som heter Axies. När du vinner en Axie-strid är belöningen en token i spelet som heter Small Love Potion eller förkortat SLP. SLP är en viktig token i spelet eftersom det krävs om du vill föda upp Axies. Men om spelare inte är intresserade av att avla Axies kan de sälja sin SLP via en likviditetspool på ett decentraliserat börs som Uniswap. Axie-uppfödare köper SLP så att de kan föda upp fler Axies för att sälja till andra spelare, förklarar Dizon.

En liten kärleksdryck är värt omkring 0,06 $ vid presstid, och spelare kan förvänta sig att vinna ungefär tio av dessa när de vinner ett spel mot en annan spelare. Och i vissa delar av världen är det tillräckligt med vinster för att försörja sig.

Axie Infinity har blivit ett så viktigt socialt fenomen i Filippinerna. I det land där YGG startade finns det nu lokala lösningar för köpare och säljare att byta utan Uniswap.

Genom en organisation som YGG kan spelare enkelt börja spela genom att lånas ut tre axlar. Med tiden returnerar de det ursprungliga lånet och börjar sedan tjäna pengar genom att sälja artiklar i spelet.

Striden i Axie Infinity är inte allt som finns i spelet. En av de mest fascinerande sidorna av Axie Infinity är inte striden utan Axies avelssystem. Varje Axie lagras i Ethereum-plånboken till sin ägare. Förutsatt att spelaren har tillräckligt med små kärleksdrycker kan olika axlar odla tillsammans för att skapa nya.

Dessa nya axlar kan väljas utifrån deras stridsförmåga, varför vissa axlar hämtar otroliga priser.

NFT-spel: Mer än en trend

Axie Infinity är dock inte det enda spelet på blockchain.

Spelare och investerare har olika alternativ när det gäller att investera att alla har sina egna fördelar. Ett alternativ är att investera i mark i ett visst spel och utveckla det för att skapa avkastning. Tomter i populära virtuella världar eller “metaverser” som Decentraland kan köpas och säljas och utvecklas för att skapa vinst.

Decentraland kommer snart att vara värd för en virtuell musikfestival för vilka användare redan kan köpa biljetter på blockchain.

Nyligen YGG samlade in 1,3 miljoner dollar från VC-företag som Delphi Digital för att fortsätta investera i de spel de älskar. De kommer att använda fonden för att köpa olika NFT-representanter tomter av virtuellt land och speltillgångar. YGG vill inte bara fortsätta investera i Axie Infinity utan också positionera sig som en grundpelare i alla spel och metaverser på blockchain.

”Vi tänker utveckla detta land och bygga vidare på det, och sedan kommer intäkterna som genereras och vinsten från dessa investeringar delas med vår guild. Visionen är att skapa den största virtuella världsekonomin genom att ta ombord miljontals spelare till metaversen samtidigt som vi tar avkastningsgenererande insatser och optimerar våra investeringar i betydande tillgångar inom virtuella världsekonomier. Vår guild spänner redan över flera olika spel och vi ger möjligheter för spelare att försörja sig med att göra vad de älskar, säger Dizon.

Den dyraste Axie som någonsin sålts.
Den dyraste Axie som någonsin sålts på 300 ETH.

De bäst rankade spelarna varje säsong får en andel av AXS, den ursprungliga symbolen för Axie Infinity. Denna token har ett totalt marknadsvärde på nästan 300 miljoner dollar, enligt CoinGecko, så belöningarna för de allra bästa spelarna är betydande.

Framtiden för NFT: er

Sedan 2003 har pro-spelare av Starcraft organiserats i lag och gjort spel till sitt dagliga jobb. Dessa var dock bara ett fåtal utvalda spelare, Axie Infinity vänder den tjänande modellen på huvudet. Toppspelarna kan tjäna stora summor, men alla vanliga användare kan tjäna $ 20 per dag för att odla de små kärleksdrickorna. Pengarna som du tjänar när du spelar Axie Infinity är också mycket mer rättvist fördelade.

Medan 20 dollar per dag kanske inte är betydande i USA, på Filippinerna, där medianinkomsten var $ 277 / månad 2018, detta kan representera mer än dubbelt denna genomsnittliga lön. På de platser som är hårt drabbade av Covid kan detta vara en livräddande lösning. Gazon sa:

”Särskilt för spelare i framväxande ekonomier, där jobbmöjligheterna är begränsade och regeringens lättnad efter COVID-19-lockdownerna har varit begränsad, förändrar play-to-earn-rörelsen liv till det bättre för att ge ekonomisk bemyndigande i sin verkligaste form och låta människor att ta kontroll över sin egen ekonomiska potential. Vi ser redan detta hända på platser som Filippinerna, Indonesien och Venezuela, och jag förväntar mig att rörelsen kommer att fortsätta sprida sig snabbt. ”

NFT-enheter har stor inverkan på internetets affärsmodeller, för nu kan människor tjäna pengar på sitt innehåll på ett sätt som var omöjligt före krypto. Rockband, målare, performance-artister släpper alla NFT, och effekterna för innehållsskapare kan inte underskattas.

Spel är dock helt annorlunda att tjäna pengar genom spel är inte ett nytt fenomen, men play-to-earn-modellens demokratisering är unik för blockchain-tekniken.

Det verkliga ägandet av speltillgångar gör det möjligt för unika spelekonomier att kopplas till verkliga finansiella tillgångar med likvida marknader. För närvarande tillåter Axie Infinity tusentals spelare att tjäna pengar på att spela sitt spel, och kollektiv som Yield Guild Games tjänar på den här trenden. Men universumet av blockchain-baserade spel börjar bara.

Tänk dig att spela ett snabbt spel på kollektivtrafiken och köpa ditt kaffe med vinsten. Oavsett om det är Axie Infinity eller något annat, kommer NFT-revolutionen till spel.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll ETH i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Extern revisor först för att bekräfta Tether: s USDT-stöd

Bitcoinguide

Jack Dorsey, Jay-Z Syftar till att “göra Bitcoin till internetvalutan”

Bitcoinguide

Microstrategy köper ytterligare 262 Bitcoin för 15 miljoner dollar

Bitcoinguide