Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Att förbjuda Bitcoin är som att stänga Internet – Regeringen skulle vara ” dåraktig ” att försöka – Reglera Bitcoin News


SEC-kommissionär Hester Peirce jämför ett förbud mot bitcoin med att stänga internet och säger att regeringar skulle vara dumma att försöka. Hon ger också lite insikt i huruvida SEC kommer att godkänna en bitcoin-börshandlad fond (ETF) i år.

Regeringar skulle vara dumma att försöka förbjuda Bitcoin

US Securities and Exchange Commission (SEC) kommissionär Hester Peirce delade sin syn på regeringar som förbjuder bitcoin- och kryptovalutareglering i en intervju vid Marketwatchs Investing in Crypto-evenemang förra veckan. Hon frågades också om sannolikheten för att värdepappersregulatorn godkände bitcoin-börshandlade fonder (ETF) i år.

Peirce, ibland känd som “kryptomamma”, har drivit på att SEC ska godkänna en bitcoin-ETF i flera år. Hon tillfrågades under intervjun om det är en möjlighet att förbjuda kryptovalutor eftersom vissa fortfarande tror att regeringar alltid kan förbjuda bitcoin, inklusive Bridgewater Associates grundare Ray Dalio, The Big Short Michael Burry och Ron Paul. Kommissionären svarade:

Jag tror att vi var förbi den punkten mycket tidigt eftersom du måste stänga av internet. Som jag har sagt tidigare ser jag inte hur du kan förbjuda det … Jag tror att det skulle vara en dåraktig sak för regeringen att försöka göra det.

Hon påpekade ändå att regeringar “säkert skulle kunna anstränga sig” för att förbjuda bitcoin eller andra kryptovalutor. Hon förklarade att “En regering kan säga att det inte är tillåtet här men människor skulle fortfarande kunna göra det och det skulle vara mycket svårt att hindra människor från att göra det.”

Kommissionären betonade emellertid att det finns “Ett större problem” med att förbjuda kryptovaluta, vilket “är att vi skulle sakna innovationen kring bitcoin och andra digitala tillgångar om vi bestämde oss för att försöka stoppa dem.”

Kommer SEC att godkänna Bitcoin ETF i år?

Kommissionär Peirce tillfrågades också om detta år är året SEC kommer att godkänna en bitcoin-börshandlad fond (ETF) som många investerare förväntar sig. “Det är den stora frågan som alla har,” svarade hon och tillade att hennes svar är samma som hon har haft de senaste tre åren, “vilket jag inte vet.”

Hon noterade att SEC befinner sig i en övergångsperiod med en ny ordförande, Gary Gensler, som sannolikt kommer att bekräftas under de närmaste veckorna och sannolikt kommer att börja strax därefter. “Det kommer att göra stor skillnad i denna fråga om och när en börshandlad produkt godkänns”, menade kommissionären.

När det gäller bitcoinmarknaden detaljerade Peirce:

Under de tre åren som jag har varit på uppdraget har marknaden mognat enormt. Vi ser ett stort institutionellt intresse för marknaden. Vi ser typ av kvasi-börshandlade produkter i den.

Peirce påpekade sedan att Kanada redan har godkänt några bitcoin-ETF: er. “Du ser mycket mer institutionellt engagemang på den underliggande marknaden”, noterade hon och tillade att det här är “den typ av saker som kan göra oss bekväma när det gäller hur den underliggande marknaden fungerar.”

Kommissionären betonade: ”Bitcoinsmarknaden kommer till exempel aldrig att se ut som en aktiemarknad, så jag tror att det är olämpligt att försöka införa en sådan struktur på den underliggande marknaden. Det var det som antyddes i några av dessa tidigare ogillande. ”

Kommentera hur andra länder kan vara före USA när det gäller innovation, säger Peirce:

Jag tror att vi verkligen är bakom kurvan. Vi har sett andra länder ta en mycket mer, skulle jag säga, en produktiv metod för att reglera krypto i den meningen att det inte säger att vi inte borde ha några regler alls, de har bara sagt att vi ska bygga ett regelverk som fungerar för krypto.

“Vårt tillvägagångssätt har varit mycket mer av en” säg nej och ber folk vänta “-metod,” beskrev hon. ”Så jag tror att vi verkligen behöver vända på det, vara villiga att arbeta, bygga en ram som är lämplig för den här branschen. Jag är optimistisk med att den nya ordföranden kommer in, som har djup kunskap om dessa marknader, kryptomarknaderna, vilket vi kan göra tillsammans för att bygga ett bra regelverk. ”

Håller du med SEC-kommissionär Peirce om att regeringar skulle vara dumma att försöka förbjuda bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

NY Lawmaker föreslår 3-årigt moratorium för gruvdrift i staten – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

USA: s husrepresentant Ro Khanna Lauds BTC Vilket ‘inte kan avvärderas’ – kräver mindre kolintensiv gruvdrift – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Chainlink hjälper till att säkra Polkadots miljö

Bitcoinguide