Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Att bryta ner vad Bill Gates sa om Bitcoin


Med den senaste galen kring Bitcoin har CNBC bett många av sina gäster till sina tv-program för att prata om digitala tillgångar.

Bill Gates, grundaren av Microsoft och en av de rikaste människorna på jorden, var inget undantag från denna regel nyligen.

Miljardärsteknologen, som nu har blivit filantrop, tog nyligen till CNBC. Under sin intervju frågades han om Bitcoin och hans tankar om den digitala tillgången. Här är mer om vad han sa.

Relaterad läsning: Wall Street Veteran Kickstarts Own Bitcoin Fund med $ 25 miljoner investeringar

Microsofts grundare Bill Gates pratar Bitcoin

Microsofts grundare Bill Gates, när han frågades om Bitcoin idag, klargjorde att han inte äger någon av de digitala tillgångarna och inte är kort BTC. Istället klargjorde han att han har en “neutral syn” på kryptovalutan och tillade att den kan gå “upp och ner bara baserat på mani eller vad åsikterna är.”

Gates erkände dock att han ser Bitcoin som ett potentiellt medium för att medel ska flyttas för att undvika skatter eller för olaglig aktivitet.

Relaterad läsning: DeFi-grundaren inriktad på $ 8 miljoner Hack säger att han har sin hackares IP

Andra miljardärer på BTC

Medan Gates är neutral finns det andra miljardärer som är ganska positiva på den digitala tillgången.

Milliardärs kapitalförvaltare Ray Dalio kommenterade nyligen att även om han inte var ett fan av Bitcoin tidigare ser han alltmer tillgångens betydelse. I ett brev som riktar sig till allmänheten kommenterade Dalio, som ständigt har blivit frågad om den digitala tillgången under de senaste åren:

”Jag tror att Bitcoin är en hel fan av en uppfinning. Att ha uppfunnit en ny typ av pengar via ett system som är programmerat i en dator och som har fungerat i cirka tio år och snabbt blir populär eftersom både en typ av pengar och ett förråd av rikedom är en fantastisk prestation. Det, som att skapa det befintliga kreditbaserade monetära systemet, är naturligtvis en typ av alkemi – dvs att tjäna pengar på lite eller ingenting. ”

Dalio kommenterade också att han tycker att Bitcoin är en guldliknande tillgång.

På guldliknande tillgångar i allmänhet sa medgrundare av Bridgewater Associates att det finns ett stigande behov av dem “på grund av alla skulder och penningskapande som pågår och kommer att hända i framtiden.”

Relaterad läsning: 3 Bitcoin-trender visar att en makrotjurmarknad brygger
Featured Image from Unsplash
Chart from TradingView.com
Price Tags: xbtusd, btcusd, btcusdt, btc, digital assets, bill gates
Breaking Down What Bill Gates Said About Bitcoin

Source link

Related posts

Det finns ingen chans att Bitcoin ersätts säger Saylor

Bitcoinguide

Jed McCaleb säljer $ 22 miljoner i XRP, Ripple Cofounders Stash kan gå torrt i maj – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Italiensk upphovsrättsmyndighet väljer Algorand för att skapa över fyra miljoner NFT för att representera författarrättigheter – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide