Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Argentinsk startupaccelerator lanserar Crypto Mining Farm i Mar Del Plata – Mining Bitcoin News


Det tekniska distriktet Mar del Plata, Argentina, kommer att vara värd för en massiv kryptogruvoperation som stöds av en inhemsk startaccelerator. Lothal Mining är det företag som kommer att driva gruvföretagets verksamhet i den argentinska staden.

Firm kommer att bryta Ethereum under första scenen

Enligt lokal tidningen La Capital investerade Grupo Neutrón nästan 45 miljoner pesos (310 000 $) och det finns planer på att avsätta ytterligare finansiering på 200 miljoner pesos (2,21 miljoner $).

Infrastrukturen är redo, och i första hand kommer företaget att bryta ethereum (ETH). Men företaget planerar att expandera till andra kryptovalutor.

Finansieringen från startacceleratorn försöker förvärva hårdvara, kylutrustning, bygga gruvbruket, anställa personal för att utföra elektriskt underhåll, bland andra aktiviteter.

Dessutom var tjänstemän från Nationens industriministerium i gruvbruket för att kontrollera projektets lansering. Maximiliano Gonzáles Kunz, Grupo Neutrons VD, påpekade att kryptogruvning är akut nödvändig i det sammanhang att fiat “tenderar att tappa mark gradvis.”

Han lade till:

Med den här utrustningen kan vi till exempel göra vår processorkraft tillgänglig för företag som går in i kryptovalutvärlden och behöver transakera dessa operationer.

Ökar intresset för Crypto Mining Project, hävdar VD

På beslutet att välja Mar del Plata som ett nav för gruvutrustningen berömde Gonzáles Kunz sitt strategiska läge för stadens tekniska ekosystem.

Dessutom anser han att synergin som skapats bland nystartade företag i området är rätt miljö för att starta ett projekt som det här.

Startacceleratorn hävdade ändå att det finns “stort intresse” för kryptogruvprojektet. Om energiförsörjningskostnaderna kommenterade Grupo Neutrons VD:

Vi kommer att göra investeringar i infrastruktur för att garantera ett stabilt och billigare utbud. (…) Vi har strategiska allianser med Grupo Núcleo och Neutrón. Detta ger oss tillgång till hårdvarutillgänglighet till de bästa marknadskostnaderna, kapitalinvesteringar för projektet och ett teknologiskt ekosystem som gör det möjligt för oss att uppnå synergier med olika projekt i sektorn.

Vad tycker du om den här nya gruvutrustningen i Argentina? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Att köpa en Tesla med Bitcoin kan vara ett misstag

Bitcoinguide

Är det en CLEVER-idé att investera i CLVA?

Bitcoinguide

Jed McCaleb säljer $ 22 miljoner i XRP, Ripple Cofounders Stash kan gå torrt i maj – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide