Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Argentinsk åklagare undersöker en påstådd Bitcoin-bluff Ganancias Deportivas – Nyheter Bitcoin News


I Mendoza, Argentina, inledde brottsbekämpning en utredning mot en sportrelaterad investeringswebbplats för att förmodligen vara en bitcoinbedrägeri. Bland utredningarna undersöker myndigheterna om de är inblandade i penningtvätt och skatteflykt.

Plattformskrav för att investera kundens medel i att placera fotbollsspel

Enligt Clarin leder Javier Giaroli, åklagaren från San Rafaels offentliga ministerium, utredningarna mot Ganancias Deportivas. Lokala myndigheter har intervjuat flera påstådda offer för att avgöra om det är en Ponzi-bluff eller inte.

Enligt resultaten lockade Ganancias Deportivas över 41 000 invånare från provinsen Mendoza, 30 000 av dem bodde i staden San Rafael.

Påstås baserad i Costa Rica, erbjuder plattformen investeringspaket som lovar hög avkastning på 20% per månad och 240% per år.

De ber dock om en engångsbetalning på 100 euro för att gå med på webbplatsen, och om varje medlem kan hänvisa andra till plattformen kan de få 20 euro per ny kund registrerad.

Investeringspaket varierar från 60 euro till 10 000 euro. Människor kan göra insättningar i bitcoin (BTC) för att delta i plattformen.

Webbplatsen marknadsför sig som ett ”nätverksföretag” som investerar i sportspel, särskilt fotboll. De hävdar att de har “expertanalytiker med tio års erfarenhet” som satsar på fotbollsmatcher från de “stora internationella ligorna och turneringarna”, särskilt från Europa.

Lokal initiativtagare att vittna på åklagarens begäran

Ett av kraven från Ganancias Deportivas är att användare inte kan ta ut initialinvestering på sex månader. Det finns dock vissa användare som avvisar påståenden att Ganancias Deportivas är en bluff.

Ändå har utredare från åklagarmyndigheten för ekonomiska brott uttryckt oro över de ”orimliga” avkastningar som Ganancias Deportivas erbjuder. Dessutom anser åklagaren att det är motsägelsefullt, det faktum att ett ”nätverksföretag” samlar in pengar för att investera i påstådda sportspel.

Åklagaren Giaroli berättade för Clarin att de har skickat förfrågningar om rapporter utomlands, för även om företaget påstås ha sitt säte i Costa Rica, skapades det i Spanien.

Dessutom ringde han en före detta mobiltelefonsäljare i San Rafael, som aktivt marknadsför verksamheten i staden, för att vittna. Arrangören hävdade att han hade dokument som stöder Ganancias Deportivas finansieringskälla.

När det gäller pressen finns det inga fängslade eller arresterade eftersom utredningarna fortsätter. Webbplatsen är också blockerad i Colombia, eftersom de lokala myndigheterna svartlistade den som en olaglig vadhållningssida.

Vad tycker du om det här fallet av en påstådd sportspelrelaterad bitcoin-bluff? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Argentina, argentinakrypto, Bitcoin Ponzi-schema, Bitcoin Scam, Costa Rica, Ganancias Deportivas, Javier Giaroli, Latinamerika, Mendoza, Ponzi-bluff, åklagare, fotboll, Fotboll

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

BTC Futures Open Interest Hits $ 23B, Binance Captures Lion’s Share, Signals Say 43% Chance of $ 64K Bitcoin by Month’s End – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Shark Tank’s Mark Cuban Says Ethereum ‘Is Clestest Crypto We Have to a True Currency’ – Bitcoin News

Bitcoinguide

Värdenätets binära optioner på Qtum Blockchain upplevde 200 gånger tillväxt i DeFi

Bitcoinguide