Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Arbetsgivare vill kryptovaluta tillbaka från anställd efter att priset stiger 700%, erbjuder att betala i amerikanska dollar istället – Bitcoin Nyheter


Ett företag betalade en anställd för sitt arbete i kryptovaluta. Men efter att kryptovalutans pris ökade med 700%, vill arbetsgivaren ha tillbaka mynt och erbjuder istället att betala arbetstagaren i amerikanska dollar.

Arbetsgivaren vill ha krypto tillbaka efter det steg 700%

Marketwatch publicerade ett brev till kolumnisten The Moneyist, Quentin Fottrell, måndag från någon som frågade om råd om kryptobetalningar som han fick från sin arbetsgivare. The Moneyist är en tjänst som ger svar på alla slags dilemman, och Fottrell är publikationens redaktör för personlig ekonomi samt The Moneyist-spaltist.

Brevet undertecknades “Crypto Confused”, som förklarade att han gjorde ett visst affärsutvecklingsarbete för en teknisk start “på kontraktsbasis.” Företaget försöker fortfarande generera sin första dollar i försäljning, noterade han.

”Syftet med kontraktet var att generera försäljning och det inkluderade en provisionskomponent, men förståelsen var att jag skulle fakturera varje timme för kallsamtal och e-post till människor, generera förslag, sätta upp möten, delta i och leda platser etc. målet att generera intäkter, ”förklarar brevet och tillägger:

I augusti 2020 fick jag betalning för kontraktsarbetet i kryptovaluta. Sedan dess har kryptovalutapriserna skjutit i höjden. Från och med nu har krypton som jag fick betalning ökat med 700%.

Eftersom priset på kryptovalutan som startan betalade anställda höjde sig högt, skrev företagets VD anställda. Han förklarade att “Eftersom du inte genererade några intäkter för företaget och för närvarande inte gör något uppföljningsarbete, vänligen skicka tillbaka all krypto som mottogs i augusti 2020. Du kan fakturera företaget för arbetade timmar i USD,” i brevet anges.

Crypto Confused var inte säker på vad de skulle göra och ber om råd om huruvida han skulle returnera en del av kryptovalutan för arbetade timmar. Han specificerade inte heller vilken kryptovaluta han fick.

Som svar på brevet insisterade Fottrell på att han inte skulle returnera någon kryptovaluta. “Nej. Ack, nej. Nej tack. Absolut inte. Fråga mig igen 2121, skrev han och betonade:

Din arbetsgivare bör följa villkoren i hans kontrakt … Även om det står i kontraktet att du kan betalas i antingen dollar eller krypto, är det en helt annan fråga att begära lön.

Fottrell tillade att “alla ansträngningar för att bryta det kontraktet med guff om hur anställda inte gjorde X eller Y, vilket innebär att de borde betalas på ett eller annat sätt, är i bästa fall skarp praxis och öppnar honom i en värsta process.”

Tycker du att den anställde ska returnera en del av kryptovalutan till arbetsgivaren? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Veteran Fund Manager klandrar Bitcoin för massiva guld ETF-utflöden

Bitcoinguide

Nya Zeeland-fonden investerar 5% i Bitcoin – CIO säger att du inte riktigt kan rabattera Bitcoin – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför VISA tycker att Bitcoin har potential inom fem viktiga områden

Bitcoinguide