Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Är Bitcoin för närvarande björnigt eller bullrigt?


Bitcoin-priset är nere från nya heltidsnivåer som fastställdes denna vecka före Coinbase Global Nasdaq offentliga lansering, men det finns fortfarande inga tecken på att tjurkörningen slutar.

Ett kraftfullt hausseartat mönster har dock börjat forma och är mitt i att förvandlas till ett baisseartat mönster istället. Kampen mellan björnar och tjurar är helt klart inte avslutad; Här är en närmare titt på de två mönster som kan göra eller bryta upptrenden beroende på vilken man bekräftar.

Bitcoin-pris bryter ner från Coinbase Listing Highs

Kryptovalutamarknaden är en oavbruten spekulativ plats där Bitcoin-investerare försöker lita på en kombination av sentiment, grundläggande och teknisk analys för att förutsäga framtida resultat av prisåtgärder.

Användare kan snabbt skriva av sådana förutsägelser som hävdar att det är lite mer än trolldom eller nonsens. Det finns flera handelslegender som har gjort en karriär av det, men naysayers kommer alltid att förbli.

Relaterad läsning | Coinbase COIN debuterar till en blodig bitcoin, men tjock struktur kvarstår

Anledningen till en sådan skepsis är det faktum att dessa förutsägelser bara fungerar för att öka sannolikheten, och övningen aldrig en perfekt process. Det är också en pågående studie som kräver regelbunden granskning av marknadsförhållandena och de senaste användbara uppgifterna.

Uppgifterna kommer i form av japanska ljusstakehöjder, nedgångar, öppnar och stänger. Det kommer via glidande medelvärden, överlägg och oscillatorer. Och det kommer också från diagrammönster som kan ändra form även när Bitcoin först uppför sig som förväntat.

bitcoin hausse triangel kontra baisse kil

On the left, we have a bullish triangle and on the right, a bearish wedge | Source: BTCUSD on TradingView.com

Bearish eller Bullish: Vilket Crypto Chart-mönster kommer att bekräfta?

Även på Coinbase-noteringsdagen i sig slutade Bitcoin dagen blodigare än den började. Den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde minskade med max 5% för dagen.

Varje rörelse högre som kan ha avvisats skickade slutligen kryptotillgången ner för att testa motståndsnivån för ett kraftigt hausseartat diagrammönster: den stigande triangeln.

Problemet är att mönstret sedan har förvandlats till ett nu baisseartat mönster och ser sämre ut när tiden går. Ytterligare förvärrar faran är bokstavligen dussintals baissignaler som har haltat kvar under kvartalsperioden.

Teknisk analysutbildning | Allt du behöver veta om trianglar

Tillsammans med den baisseartade kilformen har MACD på veckotidsramar korsat baisseartat, och en sällsynt cykeltoppsignal har sagt att lamporna tänds snart för tjurar.

Även om signalen har dykt upp är Bitcoin nu mycket högre än när den först födde upp sitt fula huvud. Björnar kunde sväva ner den igen, och vad som kommer nästa kommer att avgöra kryptos öde de närmaste månaderna.

Kommer prisåtgärder att bekräfta motstånd som stöd och därmed den stigande triangeln innan de går mycket högre? Eller kommer den baisseartade kilen att formas ytterligare och orsaka en oväntad sammanbrott?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

2% inflation är en myt – 2021-statistik visar priser på varor och tjänster som har ökat – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Investeringschef Guggenheim varnar för ” Major Correction ” i Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Price fångar en $ 64,895 hög, Pantera VD säger “BTC-rally exakt som tidigare halveringar” – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide