Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Är Amazon på väg att acceptera Dogecoin? Fallet för betalningsanvändning undersökt


En begäran om change.org där Amazon begär att acceptera Dogecoin för betalning har nått över 140 000 underskrifter. Överklagandet inleddes fyra år, men de senaste två månaderna har det sett det ta fart och nådde 100 000 signaturer i februari. Sedan dess har intresset snöbollat ​​ytterligare.

“Det är dags för Amazon.com att vara ett av de första stora företagen som ser kraften i Dogecoin och med den enorma fart som Dogecoin-samhället genererar nu är det dags för Amazon att acceptera Dogecoin som en betalningsmetod!”

Det kan ha börjat som ett skämt, men när nedgången på marknaden fortsätter är Dogecoin den enda tio kryptovalutan i green idag. Denna motståndskraft är bra för DOGE. Men ser Amazon det så?

Dogecoin trotsar oddsen

Nästan 8 000% vinster hittills är inget skämt. Dogecoins framträdande 2021 har förstört alla tankar om att grundläggande och sund tokenomics räknas.

Idag är den 20 april, vilket är världens ”Weed Day”. Dogecoin-innehavare försöker kapa den här dagen med avsikt att samla stöd för en $ 1 DOGE.

Hashtaggen #DogeDay är för närvarande trender nummer 2 på Twitter. Med Reddit också en hotbed för kuppet. När han trummade upp supporten beskrev en användare att slå $ 1 som en oundviklighet och till och med sa att det i sig är ett litet mål.

“$ 1 är oundvikligt, och vi kan ta ett gropstopp vid månen, visst, men vår herre och frälsare doge borde inte begränsas av så små mål. Just nu är det. Vi kan mamma heckin göra det här. ”

Baserat på växande känslor runt Dogecoin, vem ska säga att $ 1 inte kommer att hända? Miljardären Mark Cuban tror att det kommer att göra det. Han säkerhetskopierade till och med detta genom att acceptera DOGE som betalning för Mavs-biljetter och merch.

Men trots det roliga och positiva finns det ett nagande problem i DOGEs oändliga utbud. Inflationsgraden tillför cirka 5 miljarder DOGE per år till utbudet. Även om detta i grunden inte skiljer sig från fiat-pengar, är det fortfarande inte lätt att förena detta med en nisch-symbol i en okonventionell bransch.

Vad är det med Amazon och Crypto?

Amazon accepterar för närvarande inte kryptovaluta för betalning, än mindre Dogecoin. Även om framställningen change.org har starkt stöd är Amazon inte skyldig att vidta åtgärder.

Är det något som kommer att förändras i framtiden? Vem vet, men vad som är känt är att Amazon har planer på att lansera sin egen digitala valuta. Detaljhandelsjätten publicerade nyligen en jobbannons där man uppmanade lämpliga kandidater att gå med i sin division Digital och Emerging Payments.

Jobbannonsen har sedan dess dragits, men inte innan observatörer av örnöga noterade att det var för den mexikanska marknaden, med planer på att rulla ut till andra territorier om de lyckades.

I detta skede är det svårt att avgöra vad detta projekt kan betyda för kryptovalutaindustrin. Men baserat på tidigare erbjudanden tenderar företaget att vägga sina produkter inom sitt eget ekosystem.

Dogecoin dagliga diagram

Source: DOGEUSD on TradingView.com

Source link

Related posts

Dogecoin (DOGE) Eyes Fresh Surge Mot $ 0,40

Bitcoinguide

Ethereums institutionella intresse växer snabbt; Här är vad On-Chain-data visar

Bitcoinguide

Inhemska och utländska köpare förvärvade en ” tokeniserad ” lägenhet i en spansk stad genom att betala med Ethereum – News Bitcoin News

Bitcoinguide