Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Anklagelseordern utfärdad mot ledare för Geek-gruppen för deras roll med hjälp av BTC i en olaglig penningöverföringsverksamhet – Reglering Bitcoin News


En amerikansk tingsrätt har åtalat tre personer bakom den nu nedlagda Geek Group för deras roll i att driva en olaglig penningöverföringsverksamhet som använde bitcoin för att flytta medel över stater. Enligt åklagardokumenten var det Christopher Allan Boden, dåvarande president för Geek Group, som “sålde bitcoin till många kunder i utbyte mot amerikansk valuta, främst kontanter.”

Överträdelse av lagar om penningöverföring

Åtalet mot Boden och hans medbrottslingar kommer mer än två år efter att federal brottsbekämpning razzia den Michigan-baserade ideella organisationen. Omedelbart efter raiden tillkännagav Geek Group, som tidigare varit involverat i välgörenhetsarbete, att organisationen stängdes av.

Under tiden, som åklagardokumenten visar, skulle Boden få BTC från Daniel Reynold Dejager, som bodde i Washington. Som en del av deras konspiration skulle Dejager “regelbundet resa till Michigan för att träffa Boden.”

Enligt deras antagna praxis skulle Boden tillsammans med Leesa Beth Vogt och andra “sätta in kontanter som de fick från sina kunder på ett bankkonto som Dejager hade tillgång till.” Alternativt skulle en överföring av kontanter till Dejager göras och Dejager skulle sedan “använda den valutan för att köpa ytterligare bitcoin.”

Enligt den amerikanska åtalet överensstämde detta arrangemang emellertid inte med gällande lagar. I åtalet sa åklagarna:

Under den period som var relevant för denna anklagelse registrerades ingen av Boden, Vogt, Dejager och The Geek Group, (även känd som National Science Institute) som en penningtjänstverksamhet eller pengasändare hos US Department of the Treasury.

Vidare avslöjar åklagardokumentet att “det totala värdet av bitcoin som såldes av Boden och hans medsammandragare motsvarade mer än 700 000 dollar i amerikansk valuta.”

Bitcoin-blandning

Under tiden hävdar åklagarna också att Boden och Dejager mellan 2017 och 2018 använde sig av att blanda BTC “innan de sålde det till kunder för att dölja sitt ursprung.” Dessutom anklagas Boden och hans medbrottslingar för att utvidga sina tjänster till kunder som är involverade i olagliga aktiviteter. Dokumentet säger:

(Boden och hans medbrottslingar) medvetet genomfört och försökt att genomföra en finansiell transaktion, nämligen försäljning av bitcoin för kontanter, som påverkar handel mellan utlandet och utländska affärer som involverar egendom som representeras av en hemlig brottsbekämpande tjänsteman som intäkter från specificerad olaglig verksamhet, nämligen distribution av kontrollerade ämnen i strid med avdelning 21, USA: s kod, avsnitt 841.

Under tiden står det i anklagardokumenten att Boden och hans medbrottslingar efter deras övertygelse “kommer att förlora USA en penningdom på minst 700 000 dollar.” Förutom 1,33 BTC ska alla kryptotillgångar som är tillgängliga från plånböcker som är associerade med två Trezor-enheter, som omfattar minst 0,365 BTC, beslagtagna den 21 december 2018, förverkas till den amerikanska regeringen.

Om något av dessa åtgärder misslyckas, “har USA rätt till förverkande av ersättningsgods” avslutar åtalet.

Vilka är dina åsikter om denna anklagelse från Boden och hans kollegor? Berätta för oss dina tankar i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Spanska finansministeren säger att kryptovalutor medför en ” risk för fallissemang ”, upprepar Bank of Spain’s brist på regleringsretorik – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

Bill Gates Neutral på Bitcoin men säger Cryptocurrency är en innovation världen kan göra utan – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide