Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Andra turkiska kryptoutbytet kollapsar bland anklagelser om bedrägeri


Vebitcoin kryptobörs baserat i den sydvästra staden Mugla, Turkiet, har gått offline. Företagets hemsida hänvisar till den senaste utvecklingen som har tvingat dem att sluta handla.

På grund av den senaste utvecklingen inom kryptopengebranschen har våra transaktioner blivit mycket mer intensiva än förväntat. Vi vill beklaga att denna situation har lett oss till en mycket svår process på det finansiella området. Vi har beslutat att upphöra med vår verksamhet för att uppfylla alla regler och anspråk. Vi kommer att informera dig så snart som möjligt.

Lokala medier rapporterar att VD Ilker Bas tillsammans med flera andra anställda greps. I detta skede finns det ingen information om användarfonder. När det andra turkiska börsen kollapsar på lika många dagar, kryptoinvesterare i landet är på väg från den dubbla whammy.

Crypto Safety nu fast i rampljuset

Vebitcoin grundades i augusti 2017 och tillhandahöll ett litet antal krypto till Lira-handelspar. BTCTRY står för mer än hälften av volymen och inga kryptopar till kryptopar erbjuds.

Den senaste 24-timmarsvolymen visar 58 miljoner dollar som handlas, vilket gör den relativt liten i marknadsandel. Efter hans arrestering sa Bas till polisen att plattformen har 90 000 registrerade användare.

Förra veckan kollapsade Thodex-kryptobörsen med myndigheter som ville spåra sin VD Faruk Fatih Ozer. Plattformen förnekar alla felaktigheter och utfärdat ett uttalande som säger att dess webbplats är nere på grund av att en affär har gjorts med externa investerare.

En sökning pågår för närvarande för Ozer, som kan ha flykt till Albanien eller Thailand. Thodex har 390 000 aktiva användare, och man tror att Ozer kan ha tagit 2 miljarder dollar i användarfonder.

Turkiet upplevde en kryptobom på grund av försämrade ekonomiska förhållanden i landet. Med inflationen som slog 16% förra månaden och den fortsatta svagheten hos den turkiska lira, hade många vänt sig till krypto som ett sätt att skydda sig själva.

Men med kollapsen av Vebitcoin och Thodex i snabb följd har rykte om kryptovaluta i landet fått en hit. Orkun Godek, forskningschef på Deniz Investment, sade att det behövs strängare regler efter kollapserna.

Turkiska centralbanken utesluter förbud

Turkiet hade redan utfärdat en order att förbjuda kryptovalutor för betalning för varor och tjänster. Ett uttalande från centralbanken lyder:

”Varken omfattas av några reglerings- och övervakningsmekanismer eller en central tillsynsmyndighet. Deras marknadsvärden kan vara alltför volatila. ”

Efter Vebitccoins kollaps fruktade många att centralbanken skulle ta tillfället i akt att införa ännu hårdare restriktioner. Guvernören Şahap Kavacıoğlu sa till den statliga TV-kanalen TRT att regler kommer, men det kommer inte att finnas något direkt förbud.

“Du kan inte fixa någonting genom att förbjuda krypto och vi tänker inte göra detta.”

Kavacıoğlu tog inte upp vad framtida regler skulle betyda. bara att det skulle ge förtydligande om den juridiska definitionen av krypto- och vårdkrav för institutioner.Source link

Related posts

Grundläggande gå ut genom fönstret, $ 1 Dogecoin inkommande?

Bitcoinguide

DAFI listar DAFI-token med BitMax – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Decentraliserat utbyte Uniswap avslöjar protokoll version 3 med nya automatiserade element – utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide