Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Ampleforth lanserar styrningstoken, påståenden öppna nu


Viktiga takeaways

  • Ampleforth har lanserat en styrningstoken som heter FORTH. Kontraktet är redan live.
  • Poletterna distribueras till tidigare likviditetsarbetare och plånboksinnehavare.
  • Det kommer att användas för att rösta om viktiga förändringar i Ampleforth, med omröstning i kedjan på grund av att snart lanseras.

Dela den här artikeln

Ampleforth har meddelat en ny token för att styra framtiden för protokollet. Communitymedlemmar kan göra anspråk på det nu.

Ampleforth presenterar FORTH

Teamet bakom protokollet tillkännagav lanseringen av en styrningstoken som heter FORTH idag, med 15 miljoner token som går ut till AMPL-innehavare och tidigare deltagare i Ampleforths Geyser liquidity mining-program.

Det har skapats som ett sätt att decentralisera nätverket; samhället kommer att använda det för att föreslå och rösta om viktiga ändringar av protokollet.

Ampleforth-projektet har varit en del av kryptolandskapet under en tid nu. Dess AMPL-token är utan tvekan den mest kända av en klass av återbetalningsvalutor, som också inkluderar sådana som ESD, DSD och BASED.

Den har ett elastiskt utbud som förändras baserat på marknadsförhållandena. Med andra ord är dess volatilitet bunden till antalet tokens i omlopp snarare än priset på tokens. Priset riktar sig till $ 1, men dess ommekanism gör det annorlunda än en stablecoin. AMPL syftar till att vara en kontoenhet för stabila smarta kontrakt. Det lanserades på DeFis ledande smarta kontraktsplattform, Ethereum, men har sedan dess expanderat till Polkadot, NEAR och TRON.

Dess andra senaste uppdateringar inkluderar att ta bort kontraktets uppgradering, vilket gör protokollet censurbeständigt och samhällsägt.

I ett försök att uppmuntra deltagande i regeringen i Ampleforth kommer tokens inflationsnivå att vara 2% årligen efter det första året. Det kommer också att finnas en ombordstigningstid innan omröstningen i kedjan går live för att ge samhället tid att vänja sig vid styrningssystemet.

Tokenavtalet är live nu, med en tidsfrist för anspråk som snart kommer att meddelas. Samhället väljer sedan vad de ska göra med alla icke-begärda tokens nästa år. På tillkännagivandet berättade Richy Qiao, affärschef för Ampleforth, Crypto Briefing:

”Vi är verkligen glada över vad FORTH betyder för AMPL-communityn. Detta är ett stort steg mot större decentralisering och robusthet samtidigt som AMPL: s fulla potential frigörs som en byggsten för DeFi. Vi borde se ännu fler framsteg på denna front i potentiella spännande utlåning + låneplattformsintegrationer och flerkedjiga AMPL senare i år ”

Ampleforths marknadsvärde är ungefär $ 447,6 miljoner. Det är för närvarande det 150: e rankade kryptovalutaprojektet.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Grayscale lanserar fem nya Altcoin Trust Funds

Bitcoinguide

Goldman Sachs registrerar Proxy Bitcoin-investeringsprodukt

Bitcoinguide

Christie’s Pioneers First Major Digital Art Auction With Beeple NFT

Bitcoinguide