Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Amerikas 2: a äldsta bankbyggande Bitcoin-handelsplattform


Viktiga takeaways

  • State Streets Currenex kommer att hjälpa Pure Digital att bygga en kryptovalutahandelsplattform. Det beror på att lanseras 2021.
  • State Street har planer på att “utforska” kryptorum och kan börja handla på plattformen.
  • Banken ansluter sig till BNY Mellon, Morgan Stanley och andra i ett steg mot att anta krypto.

Dela den här artikeln

USA: s näst äldsta bank, State Street, är bara den senaste som går med i kryptobommen.

State Street gör Crypto Play

Företagets handelsteknikleverantör, Currenex, kommer att tillhandahålla infrastruktur för en ny kryptohandelsplattform som heter Pure Digital.

Enligt pressmeddelandet, Pure Digital “kommer att vara en helt automatiserad OTC-marknad med hög kapacitet för digitala tillgångar och kryptovalutor med fysisk leverans och bankförvaring. ” Det kommer att lanseras i mitten av 2021.

David Newns, global chef för utförande av GlobalLink, State Street Global Markets, sa om uppdateringen:

“Currenex är stolta över att kunna utnyttja vår erfarenhet och expertis inom marknaden för handel med valutor och digitala tillgångar för att förse Pure Digital med robust teknik och infrastruktur för detta spännande digitala valutahandel.”

Pure Digital kommer att vara multi-custodial, och det kommer att finnas en “smart custody routing-mekanism” för dem som väljer att lita på plattformen med sin krypto.

Många kryptotjänster som Coinbase riktar sig till institutionella investerare med depålösningar. Förvarings- och över-the-counter-erbjudandet antyder att Pure Digital främst kommer att fokusera på den institutionella marknaden snarare än detaljhandeln.

“Institutionell deltagarna kommer att handla på plattformen med hjälp av bilateral kredit som möjliggör effektivt kapitalutnyttjande och kontroll för alla handelsdeltagare, säger uttalandet från State Street.

Institutionell Shake-Up

Institutioner kommer att kunna använda bilateral kredit, något som Bitcoin-veteranen Caitlin Long väckte oro över. ”SE UPP: FRAKTIONSRESERVERING BITCOIN IOUs kommer,” hon skrev på Twitter idag. “Kommer inte att sluta bra för bankerna.” Bilateral kredit involverar två organisationer, vanligtvis banker, som förlänger sina kreditgränser med varandra över en viss tidsperiod. Detta gör att en bank kan låna mer än kreditgränsen eftersom den andra banken fortfarande har en skuld att betala dem.

Tillkännagivandet föreslår också att State Street tar en långsiktig syn på kryptorummet. Campbell Adams, grundaren av Pure Digital, sa att de två företagen “delar samma vision för framtiden för den digitala valutamarknaden.” Utgivningsanteckningarna föreslår att de har planer på att “utforska” utrymmet ytterligare.

Det är ännu inte klart i vilken utsträckning State Street kommer att vara inblandad i plattformen, men fokus på institutioner tyder på att det kan börja handel och vårdtjänster.

State Street skulle inte vara den första stora institutionen som antog krypto. BNY Mellon tillkännagav att de skulle lansera en kryptotjänst i februari, medan det 169-åriga försäkringsföretaget MassMutual gjorde ett Bitcoin-köp på 100 miljoner dollar mot slutet av förra året.

Senast har Morgan Stanley och Goldman Sachs delat sina planer på att erbjuda Bitcoin till rika kunder.

State Street förvaltar över 3 biljoner dollar i tillgångar.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Cream Finance tappas av $ 37,5 miljoner i större exploatering

Bitcoinguide

HSBC rapporterar att blockera investeringar i Key Bitcoin Advocate

Bitcoinguide

Tesla andas nytt liv i Bitcoin Bull Run

Bitcoinguide