Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Amerikanska myndigheter anklagar en kanadensisk telekomleverantör i ett Crypto-penningtvättärende med krypterade telefoner – Nyheter Bitcoin News


En kommunikationsleverantör har juridiska problem med de amerikanska myndigheterna för ett penningtvättärende som involverar kryptovalutor. En federal domstol uppmuntrade Sky Global för att ha gjort det möjligt för kriminella organisationer att tvätta miljoner värda i krypto.

Sky Global anklagas också för att förstöra enheter på distans för att undvika beslag

Enligt arkiveringen uppgav södra distriktet i Kalifornien att det kanadensiska företaget hade sålt krypteringsenheter för att påstås underlätta narkotikahandel i Australien, Asien, Europa och Nordamerika.

Domstolen anser att Sky Global begick ett hinder för rättsväsendet genom att “skapa, underhålla och kontrollera” ett system där företaget på distans skulle ta bort bevis för den olagliga verksamheten när myndigheterna kom för att beslagta utrustningen.

Dessutom anklagade brottsbekämpningen den kanadensiska telekomleverantören för att använda sin infrastruktur för följande ändamål:

För att undvika upptäckt av dess olagliga beteende genom att bland annat tvätta dess olagliga intäkter, kommunicera med krypterade enheter och överföra olagligt erhållna medel till kryptovaluta, särskilt bitcoin.

Sky Global påstås ha debiterat sina kunder en abonnemangsavgift på cirka 1 200 $ – 1 200 $ per halvårsperiod.

Dessutom kommenterade myndigheterna att företaget använde bitcoin (BTC) “för att underlätta olagliga transaktioner” på kundernas webbplats “för att skydda medlemskapets anonymitet och för att underlätta tvätt av medlemskapets dåligt uppnådda vinster.”

Den amerikanska regeringen villar alla som är emot “obefogad övervakning”, säger VD

Som svar på anklagelsen avvisade Jean-François Eap, VD för Sky Global, anklagelserna från de amerikanska myndigheterna och utfärdade följande uttalande:

Hittills har myndigheterna inte informerat oss om något av de förfaranden som har rapporterats i media. Eftersom jag har följt mediarapporterna den senaste veckan är det med stor sorg jag ser långtgående täckning av vad som bara kan beskrivas som erosion av rätten till privatliv.

Eap tillade att Sky Global ”inte skapades för att hindra polisen från att övervaka kriminella organisationer; det finns för att förhindra att någon övervakar och spionerar på det globala samfundet. ”

”Åtalet mot mig personligen i USA är ett exempel på polisen, och regeringen försöker förakta alla som tar ställning mot obefogad övervakning,” sa han.

Vad tycker du om åtalet mot Sky Global? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Mer än $ 100 miljoner i likviditet sammanslagna första dagen – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Smart Bitcoin Cash-projektet lyfter fram innovativ sidokedja – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide

Italiensk upphovsrättsmyndighet väljer Algorand för att skapa över fyra miljoner NFT för att representera författarrättigheter – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide