Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

AMD kommer inte att begränsa Crypto Miners från att använda sina grafikkort – Mining Bitcoin News


Stora chiptillverkare Advanced Micro Devices (AMD) fortsätter att göra rubriker mitt i striden mellan krypto-gruvarbetare och PC-spelare. Nu verkar företaget ha gjort ett steg framåt för att bli vänligare för dem med kryptogruvsändamål.

AMD vill inte följa Nvidias väg

Enligt en PC Gamer-rapport, med hänvisning till en produktchef från AMD, har chiptillverkaren inga avsikter att blockera kryptogruvoperationer på sina enheter. “Det korta svaret är nej”, säger Nish Neelalojanan, en produktchef för företaget.

Crypto-gruvarbetare var oroade över AMD: s möjlighet att genomföra samma åtgärder som dess konkurrent, Nvidia, som nyligen implementerade en begränsare för sina grafiska processorenheter (GPU) för eterum (ETH) -brytning.

Specifikt gjorde Nvidia manöveren på Geforce RTX 3090-grafikkort i kölvattnet av spelgemenskapens klagomål.

Neelalojanan sa:

Vi kommer inte att blockera någon arbetsbelastning, inte bara bryta för den delen. Som sagt, det finns ett par saker. Först och främst designades RDNA från grunden för spel, och RDNA 2 fördubblar sig på detta. Och vad jag menar med detta är att Infinity Cache och en mindre bussbredd valdes noggrant för att nå en väldigt specifik träfffrekvens.

PC-spel kommer att ha högsta prioritet, säger AMD

Men AMD-produktchefen klargjorde ytterligare:

Dock har gruvdrift specifikt, eller skalas med, högre bandbredd och bussbredd, så det kommer att finnas begränsningar från en arkitektonisk nivå för gruvdrift själv.

Med detta sagt påpekade Neelalojanan att AMDs fokus fortfarande är på att förbättra sina enheter genom att ge spel högsta prioritet. AMD Navi 21-chip klarar av att hantera cirka 58-64 MH / s för utvinning av ETH.

Som Bitcoin.com News rapporterade den 9 mars 2021 stöder Navi 12 GPU inte VCN (nästa videokärna), ett krav för PC-speländamål, och gör det till rätt kandidat för kryptogruva.

Vad tycker du om uttalandet från AMD om dess inställning till kryptogruva? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

AMD, crypto mining, ETH, ETH Price, eter, Ethereum (ETH), Ethereum mining, GPU, GPU-tillverkare, GPU Miners, grafiska processorenheter (GPU), Nvidia

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

XELS lanserar miljömedveten Blockchain-plattform för koloffsetkrediter – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

IQONIQ FanEcosystemets IQQ-listor på Bittrex Global

Bitcoinguide

Bitcoin-priset hoppar över zonen på 60 000 dollar, kryptoekonomins marknadsvärde klättrar över 2 biljoner dollar – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide