Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Amazon AWS-avbrott påverkar flera utbyten


Viktiga takeaways

  • Amazon Web Services (AWS) upplevde ett avbrott idag.
  • Minst fem kryptobörser inklusive Binance, Huobi, Kucoin, BitMax och FTX såg avbrott.
  • Detta är inte den första händelsen av sin typ.

Dela den här artikeln

Ett avbrott i Amazon Web Services (AWS) påverkade handel, uttag och insättningar på flera kryptovalutabörser idag.

Utbyten rapporterar fel

Binance VD Changpeng Zhao uppmärksammade problemet på Twitteroch noterade att hans utbyte “knappt håller på” och att anställda arbetar för att lösa problemet. Zhao tillade att problemet påverkade balanssynkroniseringar för ett “litet antal användare.” Binance har inte publicerat ett officiellt uttalande.

Huobi Global påverkades också av AWS-misslyckandet. Den noterade att “vissa användares inloggning och handel påverkas”, men försäkrade användare att deras kontosaldon inte har påverkats.

Kucoin rapporterade också problem från AWS-misslyckandet och noterade att insättningar och uttag på webbplatsen har försenats. Dess handelstjänster har dock inte påverkats.

BitMax observerade också problem med AWS, vilket tyder på att det löser problemet inom 48 timmar.

Slutligen FTX VD Sam Bankman-Fried rapporterad ett AWS-avbrott men noterade att utbytet har återställts till funktionalitet. ”Vi kommer att ha det bra så länge som AWS håller sig uppe, skrev han på Twitter. “[We] uppdateras om det finns ytterligare AWS-problem. ”

Kraken har under tiden rapporterat om försämrad prestanda på sin Futures-plattform och dess USDC-finansieringsportal. Det nämns dock inte om AWS spelade en roll i dessa fel.

Är AWS pålitlig?

Enligt Amazon Web Services började problemen 07:09 PST på Amazon Elastic Compute Cloud (Tokyo) när systemen började överhettas. Dessa problem löstes till stor del kl. 11:26 PST.

Liknande AWS-avbrott har påverkat kryptoutbyten tidigare. Coinbase, som inte rapporterade ett avbrott idag, påverkades under en tidigare incident i november 2020. Andra AWS-incidenter påverkade Xapo i mars 2017 och flera utbyten i augusti 2019.

Dessa incidenter har fått kritiker att föreslå utbyten till decentraliserad infrastruktur. Eftersom misslyckanden inte har haft någon bestående inverkan på marknaden verkar en övergång till alternativ osannolik.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Bitcoin Exchange BTSE ger ny finansiering till 400 miljoner dollar värdering

Bitcoinguide

Alameda investerar 20 miljoner dollar i Polkadot-baserad revfinansiering

Bitcoinguide

5,5 miljarder dollar i Bitcoin-alternativ löper ut på fredag

Bitcoinguide