Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Alpha FX Group rapporterar 31% tillväxt under 2020 Intäkter


London-noterade Alpha FX Group plc (LON: AFX) har publicerat sina årliga finansiella resultat för 2020 och rapporterar utmärkta hopp i sina intäkter och vinster.

Bolagets arkivering i London Stock Exchange (LSE) avslöjade att koncernens intäkter ökade med 31 procent till 46,2 miljoner pund, vilket var 35,4 miljoner pund året innan. Det genererade över 40 miljoner pund av intäkterna från valutariskhantering och resten från en alternativ banktjänst.

De rapporterade vinsterna före skatt uppgick till 17,1 miljoner pund, vilket var ett hopp på 27 procent.

Resultaten uppnåddes med en ökad efterfrågan på valutahandelsmarknaden, som är koncernföretagets primära tjänst. Alpha FX redogjorde för att antalet kunder ökade med 16 procent förra året från 648 till 754. Genomsnittet per kundintäkt ökade också med 12 procent.

Föreslagna artiklar

Handlare som håller sig i spetsen med EuropeFXGå till artikel >>

Bullish Outlook

Företaget är fortfarande optimistiskt om sina tillväxtmöjligheter och förväntar sig att leverera ytterligare ett starkt tillväxtår.

Med den ökade efterfrågan ökar Alpha FX kontinuerligt sin verksamhet. Dessutom avslöjade gruppen att dess kanadensiska filial, som öppnades 2018, gav vinst förra året.

Sammantaget ökade grundvinsten per aktie med 15 procent till 31,7 pence och kommer att dela ut en utdelning på 8,0 pence per aktie i maj.

Morgan Tillbrook, VD för alpha FX
Morgan Tillbrook, VD för Alpha FX
Källa: LinkedIn

I en kommentar till finanserna sade Alpha FX-koncernchef Morgan Tillbrook: ”För många företag över hela världen har 2020 representerat sin största utmaning hittills och Alpha var inte annorlunda. Men vad jag bevittnade förra året var ett team som blev mer ambitiöst, mer beslutsamt och mer kopplat till varje utmaning som kastades mot dem. Resultatet som marknaden kommer att se idag var ytterligare ett år med tillväxt i följd i alla divisioner, och det är jag naturligtvis mycket nöjd med. Jag tror dock att de långsiktiga fördelarna för vårt team och vår kultur, efter att ha övervunnit denna erfarenhet tillsammans, kommer att visa sig vara mycket mer värdefulla fortfarande. ”

Source link

Related posts

Capitalise.ai och Eightcap tillkännager strategiskt partnerskap

Bitcoinguide

Dataprotokoll för mobil plats Quadrant bygger nytt projekt ‘Geolancer’ på Polygon »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Crypto-derivatbyte BitWell lägger till Alchemy Pay-gateway »CryptoNinjas

Bitcoinguide