Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Akon avslöjar plan för att bygga en andra futuristisk kryptovalutastad i Afrika – Nyheter Bitcoin News


En annan futuristisk kryptokurrencystad kommer att byggas i Afrika, har den senegalesiska-amerikanska stjärnan Akon meddelat. Ugandas regering kommer att ställa mark till förfogande för byggandet av den nya kryptostaden. Akoin-kryptokurrency kommer att användas i staden, liknar hur den kommer att bli i Akon City, $ 6 miljarder ”verkliga Wakanda” som för närvarande byggs i Akons hemland.

Andra Akon City att lanseras i Uganda

Senegalesisk-amerikansk stjärna och filantrop Akon, vars riktiga namn är Alioune Badara Thiam, meddelade förra veckan sin plan att bygga en andra futuristisk kryptokurstad i Afrika. Dess hem kommer att vara i Uganda.

Hans första kryptostad, Akon City, som kostar 6 miljarder dollar, byggs i sitt hemland Senegal. Akon beskrev det som en ”verklig Wakanda” och jämförde Akon City med den tekniskt avancerade fiktiva afrikanska staden i storfilmen Black Panther.

Akons nya kryptovalutastad har stöd från den ugandiska regeringen. Isaac Musumba, Ugandas statsminister för mark, bostäder och stadsutveckling, sa vid en presskonferens förra veckan att regeringen kommer att hitta lämpligt land på en kvadratkilometer eller större för Akon för att bygga den nya kryptostaden. Ministern utarbetade:

En plats lämplig i Uganda som inte har mindre än en kvadratkilometer kommer att göras tillgänglig för honom och hans team så att han kan utnyttja resurser och investeringar, locka investerare, hantera projektet och ha en stad.

Enligt lokala medier kommer den nya kryptostaden att använda Akons egen kryptovaluta, den stjärnbaserade akoinen, som den planeras i Senegals Akon City.

Akoin-kryptovalutan används redan i Mwale Medical and Technology City (MMTC) i Kenya som pilot för Akon City. “Vi kommer att använda uteslutande akoin i slutet av 2021”, sade Julius Mwale, huvudinvesteraren av MMTC, i november förra året.

När Akon frågades om huruvida ugandare har råd att leva i den futuristiska Akon City, svarade sångaren: ”Jag vet att om jag lägger det där, kommer de att hitta ett sätt att ha råd med eftersom det kommer att motivera dem … I slutändan, när du skapar en möjlighet, växer människor med den möjligheten, människor lär sig med den möjligheten, människor motiveras med den möjligheten. ”

Akon delade också sin större vision och betonade att “kontinenten är vårt mål.” Sångaren utarbetade, “För att bygga kontinenten måste vi förenas som folk för att få den här saken att hända,” och tillade:

Min verkliga kallelse är att utveckla Afrika, vad det än krävs.

När det gäller kryptostaden i Uganda noterade han att “Tanken är att utnyttja alla resurser som vi byggt genom åren och försöka återuppbygga landet.”

Närmare bestämt specificerade han: ”Vi kommer att ha några proffs som vi planerar att flyga till Uganda som kan utbilda lokalbefolkningen och jag tror att en av de saker som vi missar i större länder är tillgången till information och vi måste utbildas inte bara inom konstruktion utan också förvaltningen av fastigheten och sedan underhållet av fastigheterna. ” Byggandet av kryptostaden i Uganda är planerad att vara klar 2036. Akon avslutade:

Vi hoppas att allt fungerar som det ska fungera men när vi går framåt med allt nödvändigt stöd, tror jag att detta är ett mycket uppnåeligt mål.

Vad tycker du om att Akon bygger en annan kryptostad i Afrika? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

africa crypto, africa cryptocurrency, african crypto, Akoin, akoin crypto, akoin crypto, akon city, akon city crypto, akon city uganda, akon crypto, crypto city, real life Wakanda

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Kinesiska medborgare kan nu ansöka om den digitala Yuan-plånboken genom 6 statligt ägda banker – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Ethereum är attraktivt för dips trots långsam uppgång mot $ 2K

Bitcoinguide

Amerikanskt hemgarantiföretag att acceptera kryptobetalningar, planer på att lägga till BTC i investeringsportföljen – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide