Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

AIOZ Tube föreställer sig innehållsströmning för den digitala generationen


Du kanske har hört murren om AIOZ Tube, den nya streamingwebbplatsen som stöds av blockchain-störare på Innovion och PAID Network. Om du har gått längre och haft möjlighet att kolla in plattformen har du sett toppvärdet för krypterings-, handels-, investerings- och privatfinansieringsvideor eller sett något av dess användarskapade innehåll dyka upp på ditt sociala utfodra.

Kanske har du plockat upp några utdrag om dess decentraliserade strömningsmodell, som levererar videor snabbare och med högre visuell och ljudkvalitet genom att uppmuntra nodoperatörer att delta. Eller kanske har du helt enkelt hört att AIOZ lovar en ny affärsmodell för innehållsströmning, där användare faktiskt tjänar intäkter genom att titta på videor.

(Och om du ännu inte har upptäckt AIOZ – hoppa över för att titta på några videor på plattformen, tjäna dig några mynt under tiden, kom sedan tillbaka till resten av den här artikeln. Fortsätt. Vi väntar.)

Oavsett vad du har hört är AIOZ ännu mer imponerande när du sammanställer hela historien.

Packa upp tekniken och teamet bakom AIOZ Tube

Teamet på AIOZ Tube har satt ihop ett Layer 1 blockchain-baserat Content Delivery Network (CDN) som matchar eller slår etableringstjänster som YouTube eller Vimeo samtidigt som de erbjuder alla deltagare och intressenter en andel av vinsten.

I grund och botten får du inte bara en bättre innehållsströmningstjänst utan du får också belöning och incitament att delta som innehållsskapare, tittare, annonsör eller nodoperatör.

AIOZ Tube är en innehållsströmmande plattform som ger användare möjlighet att tjäna mynt genom att titta på deras favoritvideor och innehållstillverkare. En del av reklamintäkterna som går genom plattformen riktar sig till användare; när du tittar på en video med en annons får du en belöning. Om du inte vill titta på en annons och inte bryr dig om en belöning, helt enkelt hoppa över den.

Det är en bedrägligt enkel idé, men en kraftfull idé. Plattformens användare återvinner värdet som de ger och kompenseras för sin tid och uppmärksamhet, medan annonsörerna drar nytta av en mer engagerad, riktad publik.

Det slutar med den traditionella innehållsströmmande affärsmodellen, där tittarna stängs av av det hinder (reklam) som hindrar dem från att komma åt det innehåll de vill ha, och annonsörer betalar för värdelös trafik samtidigt som de skadar deras varumärke aktivt.

För innehållsskapare är AIOZ ett övertygande förslag. Det är ingen hemlighet att musiker, vloggers och innehållsskapare av alla ränder ständigt klagar över streamingplattformars ogenomskinliga och orättvisa inkomstdelningsmodeller, censur och andra former av dålig behandling. Alla från Taylor Swift till Logan Paul har haft en run-in med YouTube, Spotify eller en annan äldre streamingplattform. Men hittills har det funnits få alternativ.

Idag kan dock innehållsskapare på AIOZ få tillgång till en rättvisare intäktsandel, mer kontroll över deras innehåll och bättre infrastruktur för distribution.

Vad är den stora bilden?

Hela AIOZ Tube-plattformen drivs av ett blockchain-baserat decentraliserat CDN, vilket innebär att all informationslagring och bearbetning hanteras av nodoperatörer. Dessa nodoperatörer är vanliga nätverksdeltagare som kör AIOZ-appen i bakgrunden på sin hemdator (och får betalt för sin extra datorkapacitet och bandbredd). AIOZ-nätverket innebär inga fler buffertvideor eller tröga servrar, inga mer löjliga avgifter från de stora CDN-operatörerna och inget mer censur.

Cisco har förutspått att videostreaming och telemetings kommer att utgöra 82% av internettrafiken fram till 2022 (även om den förutsägelsen gjordes innan COVID-19 satte streaming i overdrive). Men den stora majoriteten av den trafiken kanaliseras genom bara tre stora CDN: er – Cloudflare, Amazon Web Services och Akamai.

Videostreaming har blivit viktigt för världens underhållning, utbildning och sysselsättning, och att pressa det genom ett par centraliserade äldre företag har ett antal risker och nackdelar. Till en början är det fruktansvärt valuta för pengarna: distribuerad infrastruktur är snabbare, billigare, effektivare och smidigare än att förlita sig på en handfull stora datacenter.

Det är också säkrare att sprida informationscentra och distributionsvägar. En decentraliserad CDN har många fler attackvektorer, men också mycket mer redundans än en centraliserad. För att uttrycka det tydligt är en decentraliserad CDN som AIOZ mycket svårare att hacka, censurera, stänga av eller helt enkelt överväldiga. Det betyder mindre stillestånd och större integritet och säkerhet för slutanvändarna.

Men den största fördelen med AIOZ: s decentraliserade CDN är att det helt enkelt är rättvisare. Det finns ingen anledning till varför ett par megaföretag ska styra så mycket av internet och samla så mycket av dess vinst, helt enkelt genom att sitta i en förankrad position.

AIOZ Network erbjuder ett ramverk för att störa och demokratisera internet, lämna tillbaka verklig kontroll (och en vinstdelning) till innehållsskaparna och tittarna som faktiskt använder det. Om de kan dra av sig är det ett revolutionerande förslag – och för dem som kommer in tidigt, potentiellt en mycket lukrativ.

Vad är nästa för AIOZ?

År 2021 kommer AIOZ-ekosystemet att utbyggas med fungibla och icke-fungibla tokens, smarta kontrakt och ett decentraliserat utbyte. Längre ner i rörledningarna bör utvecklarpaket och ett API möjliggöra distribuerade appar (dApps) som överlägsna medietjänster, liksom live-streaming. Kort sagt, det finns mycket mer på väg från AIOZ, som lovar att föreställa sig innehållsströmning från grunden.

Image by StockSnap from PixabaySource link

Related posts

Earn Cryptocurrency – Comparing Various Passive and Active Earning Crypto Ways

Bitcoinguide

Bitgesell, det nya digitala guldets första halvering har just hänt

Bitcoinguide

Argentinsk startupaccelerator lanserar Crypto Mining Farm i Mar Del Plata – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide