Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Afrikanska migranter vänder sig till kryptovalutaplattformar för överföringar med låga avgifter – Emerging Markets Bitcoin News


När centralbankerna på den afrikanska kontinenten kämpar för att kryptovalutor inte ska bli vanliga, vänder sig många fler migrerande arbetare alltmer till pengasändande plattformar som använder kryptovalutor när de flyttar pengar över gränserna.

Mer än bara en investering

Förutom att bli en “het investering för hedgefinansierare och företagsmoguler” ses nu kryptotillgångar som bitcoin som “ett kostnadseffektivt sätt att överföra pengar över hela utvecklingsländerna.” Låsningsåtgärder som införs i många länder som börjar i mars 2020 ökar också till den växande populariteten för kryptovalutor.

I ett försök att stoppa spridningen av Covid-19 införde regeringar runt om i världen begränsningar för mänsklig rörelse och detta i sin tur gjorde de normalt pålitliga kanalerna för penningöverföring mindre tillgängliga. Med rörelse nu kraftigt begränsad framträdde bitcoin och andra kryptokurvor naturligtvis som nästa säkra och kostnadseffektiva alternativa sätt att överföra pengar över gränserna.

Som olika studier har visat ökade kryptovalutan efter mars 2020. Sedan dess har vissa centralbanker försökt kontrollera denna växande popularitet. För att illustrera, innan den nigerianska centralbanken (CBN) utfärdade en order som hindrade banker från att betjäna kryptokunder, hade överföringar till landet via kryptovalutor ökat. Å andra sidan visar officiella uppgifter att överföringar via normala kanaler hade sjunkit till rekordlåg.

Enligt vissa nigerianskt baserade kryptoentusiaster är det detta steg (i överföringar) som fick CBN att vidta åtgärder mot kryptoindustrin. På samma sätt representerar CBN: s nyligen aviserade incitamentsprogram för nigerianer som tar emot penningöverföringar via officiella kanaler ytterligare ett försök att stoppa det fortsatta flödet av gränsöverskridande penningöverföringar.

Kryptovalutor och FN-SDG: er

Samtidigt som Quartz Africa-rapporten erkänner är det dessa “minimala kryptotransaktionskostnader som gör det möjligt för kryptovalutor att” slå orimliga transaktionsavgifter för traditionella penningtrådsföretag som Western Union och Moneygram. ” På samma sätt rapporterade Bitcoin.com News i oktober 2020 att en studie från Världsbanken visade att Afrika söder om Sahara var den dyraste regionen i världen med en genomsnittlig sändningskostnad på 8,47% under tredje kvartalet 2020. Denna siffra ligger långt över FN: s mål för hållbar utveckling (SGD) 10C riktad tröskel på 3%.

Å andra sidan bekräftar en Chainalysis 2020 Geography of Cryptocurrency-rapport på samma sätt att många afrikanska utlänningar verkligen väljer kryptovalutor när de skickar tillbaka pengar till regionen. Rapporten avslöjar att “cirka 562 miljoner dollar i kryptovaluta överfördes direkt från utländska adresser till sådana som är baserade i Afrika i betalningar i detaljhandelsstorlek.”

Medan Chainalysis-rapporten medger att denna siffra (562 miljoner dollar) sannolikt inte kommer att representera överföringar från alla utlänningar, “finner blockchain-analysföretaget fortfarande att många migranter väljer kryptovalutor på grund av” lågavgiftsöverföringar. ” För att illustrera denna punkt avslöjar rapporten att för ”vissa landspar som ser stora överföringsflöden, såsom sydafrikanska till Nigeria eller Sydafrika till Malawi, kan avgifterna vara så höga som 15%.”

Kryptovalutor erbjuder billigaste överföringsavgifter

Ändå, som Bitinfocharts-data visar, representerar nätverksavgifterna (eller transaktionskostnaderna) för vissa kryptotillgångar som bitcoin-kontanter (BCH), XRP och XlM bara en mycket liten bråkdel av en dollar. Till exempel realiserades en genomsnittlig avgift på 0,0032 USD per transaktion från de 360 ​​000 plus transaktionerna som registrerades den 29 mars i Bitcoin Cash-nätverket. Enligt uppgifterna hade var och en av dessa transaktioner ett genomsnittligt värde på 15 020 dollar.

Afrikanska migranter vänder sig till kryptovalutaplattformar för 'överföringar med låga avgifter'

På liknande sätt har andra altcoins som XRP, dash och stellar alla nätverksavgifter som är mycket lägre än FN-målet på 3%. Om inte centralbanker och finansinstitut arbetar för att sänka överföringsavgifterna kommer användningen av kryptovalutor att fortsätta växa när de skickar pengar till utlandet. Att bara förbjuda eller försöka döda kryptovalutor kommer inte att lyckas när det inte finns något alternativ.

Håller du med om att kryptovalutor erbjuder de billigaste sändningskostnaderna? Du kan dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.





Source link

Related posts

Microsoft och Enjin utfärdar Minecraft-kompatibla Blockchain-samlarobjekt – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

Ethereum återfår styrka, varför ETH är redo att bryta $ 2000

Bitcoinguide