Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

African Property Development Firm Partners Online Leasing Platform in a BTC for Solar Cells Scheme – Emerging Markets Bitcoin News


Sydafrikanska fastighetsutvecklare, New Age Properties, säger att de har samarbetat med Sun Exchange, en online-leasingplattform, som en del av ett försök att få billig och ren energi till låginkomsttagare.

Bitcoin för solceller

Enligt de två företagens arbetsarrangemang kommer Sun Exchange, som också accepterar betalning i BTC-form, att göra det möjligt för köpare av solceller att hyra el till Watergate Estate, ett av Sydafrikas första billiga gated community-bostadsprojekt.

Under tiden förklarar en lokal nyhetsrapport hur fullbordandet av detta partnerskap kommer att utgöra en viktig milstolpe för den sydafrikanska fastighetsutvecklaren Anver Essop. Förutom att uppfylla sin önskan att ta sig till ”gröna, säkra och billiga hem över hela Sydafrika”, hjälper överenskommelsen med Sun Exchange också Essop att förverkliga sitt mål att förmåner eller fördelar förknippade med Sydafrikas rika gated communities till låginkomsttagare .

“Vi tänkte, varför ger vi inte människor samma produkt som vi bygger i rikare områden och lyfter dem för att förbättra sina egna liv”, förklarade Essop.

Enligt rapporten kan Sun Exchange-celler köpas med kontanter eller bitcoin för 6 dollar (90 rand) vardera. Ägarna kan sedan ”hyra ut den el som produceras till Watergate till ett förutbestämt pris, vilket sparar dem nästan 40% i elkostnader över 20 år.” När denna punkt har uppnåtts kommer projektet att tas ur drift eller så har Watergate möjlighet att köpa solkraftssystemet direkt.

Använda Crypto för att kompensera koldioxidavtrycket

Under tiden citerar rapporten också Sun Exchange-grundaren Abe Cambridge som förklarar hur online-leasingplattformen använder bitcoin för att driva ren energi. Cambridge sa:

Genom att kombinera kryptovaluta och energi slutar du med att någon som sitter i London får intäkter från att sälja grön energi där det behövs och kompensera deras koldioxidavtryck.

Online-marknadsplatsens grundare avslöjar också att “cirka 470 människor över hela världen köpte solceller för Watergate, och av de 39 Sun Exchange-projekten som hittills lanserats är det den första som används för att driva billiga bostäder.” Medan energin som produceras av cellerna initialt kommer att kopplas till det nationella nätet, sa Cambridge att han “hoppas kunna lägga till ett batteri som kan lagra solenergi för att skydda invånarna från strömavbrott.”

Samtidigt anger rapporten att Sun Exchange har planer på att expandera till andra delar av södra Afrika genom “ett partnerskap som tillkännagavs förra året med en av Zimbabwes största frukt- och tobaksproducenter, Nhimbe Fresh.” Det finns också planer på att göra onlinemarknaden till en global plattform i Latinamerika och Sydostasien, där det finns liknande energiproblem.

Vad tycker du om detta partnerskap mellan Sun Exchange och New Age Properties? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Dubai-myndighetens licensieringsenhet accepterar nu Bitcoin för betalningar – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Earn Cryptocurrency – Comparing Various Passive and Active Earning Crypto Ways

Bitcoinguide

Brittiska myndigheter tar ner Dark Web Ecstasy Gang, beslagtar 5,8 miljoner dollar i droger – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide