Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Adoriasofts nya SDK betyder att alla kosmoskedjor kan bli en Polkadot-fallskärm


Blockchain-utvecklingsföretaget Adoriasoft har släppt en ny SDK som ger Cosmos-kedjor supermakter. Dess Cosmos SDK Parachain Development Kit gör det möjligt för alla Cosmos-kedjor att distribueras på Polkadot, vilket öppnar Cosmos-projekt för Substrate-ekosystemet för interoperabla nätverk.

Förverkligandet av detta drag är betydande, med potential att suga Cosmos-projekt in i Polkadots oemotståndliga omlopp. Medan Cosmos och Polkadot båda använder Proof-of-Stake, är nätverksarkitekturen markant annorlunda, den ena byggd med Tendermint och den andra med Substrate. Adoriasoft har gjort ett genombrott för att hitta ett sätt för Cosmos-kedjor att ansluta till Polkadot utan att behöva bygga om sin produkt från grunden. SDK bör i synnerhet gynna Polkadot genom att locka begåvade Cosmos-utvecklare till sitt sortiment av parchains, alla anslutna till Polkadot Relay Chain.

En oberoende kedja kan inte kommunicera information på ett enhetligt sätt eller skicka data till applikationer på andra blockkedjor, eftersom de är som olika planeter utan koppling mellan dem. Adoriasofts Cosmos SDK-utvecklingssats gör det möjligt för Cosmos-blockkedjor att ansluta till alla andra blockkedjor med hjälp av fallskärmar. Detta kommer att hjälpa Cosmos-utvecklare mycket och låta dem utnyttja kryptosfärens mest flytande och säkra Proof-of-Stake-nätverk.

Överbrygga klyftan

Cosmos och Polkadot arbetar under två mycket olika säkerhetsmodeller. Polkadot använder fallskärmar som har sin egen statsmaskin och arbetar enligt sina egna regler. Alla fallskärmar är säkrade av Relay Chain som har sin egen konsensusalgoritm som heter GRANDPA. All säkerhet för varje fallskärm kommer från GRANDPA-konsensus, med hjälp av en delad säkerhetsmodell.

Med Cosmos Network, istället för att komma under paraplyet av en Relay Chain, vilket ger globalt skydd för fallskärmarna under det, måste varje blockchain säkra sig. Det betyder att dessa blockkedjor endast skyddas av validerare, vilket resulterar i en större attackyta och oskäligt belastar mindre projekt med nätverkssäkerhetskostnader. Utvecklare som arbetar med Cosmos SDK måste starta upp sitt eget säkerhetsprotokoll, vilket kan ta enorm tid och ansträngning att bygga och övervaka.

I sitt Github-bidragsdokument förklarar Adoriasoft hur detta gynnar Polkadots ekosystem:

  • Polkadot- och Cosmos-system har liknande syften och idéer, möjligheten till deras interoperabilitet kommer att vara användbar för båda systemen;
  • Utvecklare kommer att kunna använda Cosmos SDK och dess moduler i sin blockchain ansluten till Polkadot Relay-kedjan.

Vem gynnar?

Som Adoriasoft förklarar i ett blogginlägg som beskriver dess genombrott, “Vårt projekt gynnar Polkadots ekosystem genom att locka Cosmos-utvecklare, som är vana att bygga med Cosmos SDK. Alla som kan bygga en Cosmos-app kommer att kunna bygga för Polkadot och flytta säkerhetsbördan till Polkadot Relay Chain istället för att förlita sig på Cosmos-appens egna konsensus- och säkerhetsprocesser. ”

Polkadot rider en våg just nu, eftersom förväntningarna ökar vad gäller dess kapacitet, särskilt mot bakgrund av Ethereums skalningsfel. Medan Cosmos inte lider av de höga avgifterna och den låga genomströmningen som har fördömt Ethereum, skryter den inte heller den senare nätverkseffekter. Polkadots löfte att leverera det bästa från två världar – en aktiv gemenskap och skalbar infrastruktur – har fått resonans med både utvecklare och DeFi-användare. Med lanseringen av Adoriasofts Cosmos SDK kan sippret av projekt som migrerar till Polkadot snart bli en översvämning.Source link

Related posts

UNI-mamma som Uniswap V3-meddelande lämnar tjurar som vill ha mer

Bitcoinguide

Italiensk upphovsrättsmyndighet väljer Algorand för att skapa över fyra miljoner NFT för att representera författarrättigheter – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Spanska skattemyndigheten utfärdar 14 800 varningsbrev till kryptovalutahållare – reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide