Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Abkhasia planerar att kriminalisera kryptodrift när energikrisen fördjupas – förlänger tillfälligt förbud – Mining Bitcoin News


Crypto mining i Abchazien är fortfarande en het potatis för de facto statsregeringen, som nu är fast besluten att kriminalisera sådan verksamhet. Kontinuerliga massiva kraftstörningar, parallellt, driver upp ilskan hos folket mot krypto gruvarbetare.

Offentliga tjänstemän för att möta större påföljder

Enligt en rapport som publicerades av E Daily avslöjade den abkhaziska regeringen att det berodde på att lägga fram ett förslag för att böta gruvarbetare och även lämna in straffrättsliga anklagelser mot dem.

Planen är att fastställa böter på upp till 8 000 dollar, vilket är en avsevärd summa pengar, eftersom det är samma årliga genomsnittliga inkomst per person i de facto södra Kaukasus-staten, lika med 20 minimilön.

Men sådana straff är de lägsta som beaktas i förslaget.

Faktum är att regeringen försöker slå tillbaka med ännu mer betydande påföljder mot offentliga tjänstemän som är fångade i kryptogruvsaktiviteter, såväl som företag som driver riggar, med upp till 5000 minimilön.

Rapporten redogjorde emellertid för de straff som kan utsättas för människor, offentliga tjänstemän eller företag för ”upprepade brott” när det gäller kryptogruvsaktiviteter:

För upprepad begåande av ett administrativt brott ska det innebära att enskilda företagare, juridiska personer och medborgare åläggs en administrativ böter på 50 minimilöner för varje kilowatt kraft av utrustningen som är ansluten till elnät för att utföra aktiviteter för utvinning av kryptovalutor, med konfiskering av nämnda utrustning, på tjänstemän – på 5 000 minimilöner.

Den som försöker ansluta gruvutrustning på kraftnät till en storskalig gård i Abchazien kan få en fängelsestid på ett till tre år tillsammans med beslagtagande av utrustningen.

Regeringen utvidgade igen sin “tillfälliga förbud” mot Crypto Mining

Regeringen publicerade också ett dekret som förlängde sitt ”tillfälliga förbud” mot kryptogruv till åtminstone den 31 mars 2022. Som Bitcoin.com News rapporterade i oktober 2020 upphävde Abkhazia sitt tvååriga förbud mot kryptovalutagruv.

Förbudet trädde i kraft i december 2018 efter att en kraftig ökning av gruvaktiviteten lämnade regionen inför en energikris. Men de senaste nyheterna antog en vändning i fjolårets förbud mot upphävande.

Dessutom provocerade utbränningen av en kraftstation i december 2020 en massiv mörkläggning över de facto södra Kaukasus-staten. Situationen hände bland kryptogruvarnas vägran att sakta ner sin verksamhet i staten.

Vad är dina tankar om den nuvarande kryptogruvkrisen i Abchazien? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Fyll dina plånböcker med $ 2000! Få 20% rabatt på affärer i vår

Bitcoinguide

Ethereum nära $ 2000 igen på supportteknik, Bitcoin-korrelation

Bitcoinguide

Ethereum saknar momentum över $ 1,550, varför Dips sannolikt kommer att begränsas

Bitcoinguide