Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Aave VD säger att avkastningen “Craze” går mot sitt slut


Viktiga takeaways

  • Aaves VD Stani Kulechov tror att avkastningsodling är på väg ut, men DeFi har precis börjat.
  • Ytterligare demokratiska incitament behövs för att helt decentralisera ekosystemet.
  • Kulechov skisserade sin egen metod för att bevisa att ett projekt verkligen är decentraliserat.

Dela den här artikeln

Stani Kulechov, VD för Aave, lyfte fram några av problemen med kopiering och klistra in i dagens DeFi-utrymme och tillade att de övergripande grunderna fortfarande är starka.

Aave VD definierar decentralisering

DeFi-ekonomin kan vara obalanserad, vilket ofta gynnar rika valar framför genomsnittliga användare. Detta gäller särskilt när höga Ethereum-avgifter stänger av investerare i detaljhandeln.

Aave grundare och VD Stani Kulechov talade med Crypto Briefing om DeFi: s problem och möjliga lösningar.

Medan distributionsmodeller gynnar större konton, “kan detta lösas genom att helt enkelt skapa mer demokratiska incitament istället för att kopiera / klistra in samma modell igen”, säger Kulechov.

Decentralisering är naturligtvis svaret. Som Kulechov påpekade kan decentralisering i DeFi vara något felaktigt och han erbjöd sin egen metod för att utvärdera projekt i rymden.

“Jag tror personligen att ett protokoll är decentraliserat när grundarlagets förslag kan röstas framgångsrikt emot”, säger Kulechov, “och laget, inklusive dess tidiga investerare, har inte mer än 50% av tokens.”

Avkastningsodling “Craze” är på väg ut

När han talade till Crypto Briefing sa Kulechov att DeFi alltid har handlat om incitament och tillade att ”avkastningslantbruk verkligen är ett intressant sätt att belöna användarnas beteende som att tillhandahålla likviditet. Den sorgliga delen är att många avkastningsodlingsprotokoll erbjuder avkastningar som är absolut ohållbara. ”

Han fortsatte med att säga att de avkastningsodlingsmetoder som vi ser idag är “ganska mycket pengar att skriva ut.”

“Jag tror att galen kommer att ta slut någon gång och vi kommer att se mer hållbara incitament.”

Kulechov kommenterade “trötthet” som avkastningsjordbruksindustrin drabbats de senaste månaderna och tillade att “tröttheten är relaterad till innovation.”

“De flesta av incitamenten för likviditetsbrytning kopieras från andra anmärkningsvärda projekt och ger inte kreativa sätt för samhällen att distribuera token-styrning och låta samhällen bli mer involverade i projektet.”

Medan likviditetsbrytning kan bestå en stund till, säger Kulechov, måste projekt involvera hela deras samhällen i decentraliserade tokenfördelningar.

Kulechov tillade att innovation fortsätter i sitt eget projekt, Aave, som nyligen släppte v2 av sin styrningsmodell, vilket gjorde det möjligt för samhället att delegera rösträtt. Aave utforskar Layer 2-lösningar, tillade han och sa: “Vi kommer att se några framsteg där snart.”

Aave rankas för närvarande som nummer 3 efter börsvärde på DeFi Pulse

DeFi-grundarens kommentarer om rymdens karaktär belyser pågående problem som har varit föremål för kritik sedan branschens början.

DeFi-projekt marknadsför sig som decentraliserade medan projektteam behåller oproportionerlig kontroll över token-utbudet. En färsk rapport från St. Louis Fed listade detta som en allvarlig och vanlig risk i DeFi.

Det är alltför lätt att kopiera och starta ett befintligt projekt i en något oreglerad atmosfär, vilket ger lite värde i processen. Som både Kulechov och St. Louis Fed-rapporten påpekade är utrymmet fullt av potential och projekt som verkligen förnyar och erbjuder värde kan vara enormt störande.

På frågan om vilka andra projekt han följde i rymden nämnde Kulechov Pods Finance, ett projekt som arbetar med att sänka kostnaden för optioner med Aaves aTokens som säkerhet. Han uttryckte också ett intresse för Aavegotchi, ett DeFi- och NFT-hybridprojekt som lanserades den 2 mars.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

AC Milan ansluter sig till Ethereum NFT Game Sorare

Bitcoinguide

Mirror Protocol erbjuder nu tillgång till S&P 500 Index

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster

Bitcoinguide