Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Aave Liquidity Mining Program är redo att starta


Viktiga takeaways

  • Aaves program för likviditetsbrytning kommer att distribuera nära 1 miljon dollar dagligen, fördelat lika mellan långivare och låntagare.
  • De flesta av dessa belöningar går till stablecoin-pooler för att öka DeFi-stablecoins likviditet.
  • Plattformen har redan lockat mer än 1 miljard dollar i likviditet.

Dela den här artikeln

Aave har lanserat likviditetsbrytning, vilket gör det möjligt för långivare och låntagare att få ytterligare tokenbelöningar från plattformen.

Incitament av deltagande i DeFi

Aaves regeringssamhälle röstade överväldigande för att klara AIP-16, vilket låste upp stkAAVE-belöningar för likviditetsleverantörer i utvalda pooler.

Dessa belöningar kommer att ges till långivare och låntagare av stablecoins, WBTC och Ethereum. Låneprotokollet distribuerar 2200 stkAAVE dagligen, vilket till det nuvarande priset på 430 $ motsvarar nära 1 miljon dollar i dagliga incitament fördelat på långivare och låntagare.

stkAAVE är den insatta versionen av Aaves styrningstoken som ger användarna tillgång till styrning och ökar likviditeten i protokollets säkerhetsmodul. Denna säkerhetsmodul ger en avkastning i utbyte mot att säkra Aave och eventuellt återbetala hack eller fel som kan påverka protokollet.

Det finns en nedkylningsperiod på tio dagar innan stkAAVE tas bort, så att distribuera det istället för AAVE kommer att stimulera likviditetsleverantörer att behålla dessa belöningar. Genom att uppmuntra deltagande i dess v2 kommer Aave också att uppmuntra användare att flytta sina medel från sin tidigare version.

Likviditet nu över 10 miljarder dollar

Dessa belöningar för likviditetsbrytning lockar för närvarande mycket likviditet eftersom mer än 1 miljard dollar deponerades igår på protokollet efter kampanjens början. Dessa inkommande medel har tagit total likviditet på protokollet över 10 miljarder dollar.

Dagligt insatt belopp på Aave v2. Data från Nansen.

Medan APY för närvarande sträcker sig mellan 5% och 15% på stabila mynt, är detta utöver eventuella befintliga APY på den underliggande tillgången. Till exempel skulle deposition av USDT på Aave för närvarande ge 7,74% per år i USDT och 9,58% i Aave-belöningar.

Detta räcker för att locka likviditet från protokoll som Compound eller Maker. Yearn Finance USDT v2 valv är också lånar redan ut pengar i Aave för att odla dessa belöningar.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll ETH, AAVE och ett antal andra kryptovalutor i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Chainlinks rörelse kommer att definieras av smal ficka

Bitcoinguide

SEC-oenighet uppstår om Ethereum är en säkerhet

Bitcoinguide

Crypto Briefing CB10 Index slutar första kvartalet med 86% avkastning

Bitcoinguide