Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Aave kommer att bygga på Polygons skalbara lager 2-plattform


Viktiga takeaways

  • Aave, ett decentraliserat utlånings- och låneprotokoll, har meddelat att det kommer att bygga en ny DeFi-tjänst på Polygon.
  • Som sidokedja i Ethereum kommer Polygon att bidra till att minska de orimliga gasavgifter som Aave för närvarande betalar.
  • Teamet kommer snart att bygga en smart kontraktsbro som gör att Aave-användare kan portera sina tillgångar till Polygon med Metamask.

Dela den här artikeln

Decentraliserad utlåningsplattform Aave säger att den kommer att skala sin DeFi-plattform bortom Ethereum blockchain genom att placera sin plattform på ett antal sidokedjor, inklusive Polygon.

Aave utforskar polygon

Enligt Aave är Ethereums orimliga gasavgifter ett problem. Även om det erkänner att höga avgifter är en funktion av “en framgångsrik offentlig blockchain” eftersom de indikerar att användare är villiga att betala priset för sina tjänster, behövs alternativa lösningar.

Mot bakgrund av den frågan kommer teamet att porta sin plattform till Polygon, en sidokedja som är bevis på spel i lager 2 som löper längs Ethereums huvudnätverk. Sidkedjan tillåter användare att skicka fram och tillbaka tokens genom ett bryggprotokoll, vilket ger lägre transaktionskostnader än Ethereum själv ger.

Aave säger att när dess plattform är tillgänglig på Polygon, kommer den att lägga till sin ursprungliga tillgång (MATIC) i listan över säkerheter. Vid lanseringen inkluderar tillgångarna som kommer att användas som säkerhet på polygonbaserade Aave-marknader MATIC, USDC, USDT, DAI, VÅTT, AAVE, och WBTC.

Teamet kommer också att bygga en smart kontraktsbro som gör det möjligt för Aave-användare att porta sina tillgångar till Polygon med Metamask.

Polygon är ett toppval för NFT

Aave är den tredje största DeFi-plattformen i drift, med över 5 miljarder dollar i totalt värde låst, vilket gör den till den viktigaste DeFi-plattformen som blir tillgänglig på Polygon.

Polygon har dessutom ombord flera andra projekt. Det har lockat NFT-spelet Aavegotchi, förutsägelsesmarknaden Polymarket, vadslagningsplattformarna Decentral Games och SportX, DeFi-plattformen EasyFi och blockchain-RPG-spelet Neon District.

Polygon i sig är det 27: e största DeFi-protokollet, med ett totalt låst värde på 175 miljoner dollar. Det var tidigare känt som Matic Network.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet höll författaren Cosmos (ATOM).

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Lust efter finansnära $ 50.000 med gråskalearkivering

Bitcoinguide

CipherTrace och Chainlink gjorde just DeFi mer kompatibel

Bitcoinguide

wNyheter: Vad Bitcoin till $ 50.000 betyder för marknaden

Bitcoinguide