Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

74% av fondförvaltarna ser Bitcoin som en bubbla – Marknader och priser Bitcoin News


Den senaste Bank of America Fund Manager-undersökningen visar att cirka tre av fyra professionella investerare tycker att bitcoin är en bubbla. Fondförvaltarna rankade också bitcoin som andra på listan över de mest trånga affären. Nyligen varnade investeringsbanken JPMorgan också att kryptovaluta som sektor är i en bubbla.

Bank of America Survey visar att de flesta fondförvaltare tycker att Bitcoin är en bubbla

Bank of America Fund Manager Survey för april visar att majoriteten av fondförvaltarna ser bitcoin som en bubbla. Undersökningen ber 200 fondförvaltare med 533 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Som svar på frågan om bitcoin är en bubbla svarade 74% av investerarna ”ja”. Bara 16% sa nej till frågan och 10% sa att de antingen inte visste eller inte ville svara på frågan. Som jämförelse tror bara 7% av investerarna att den amerikanska aktiemarknaden är i en bubbla. De flesta svarande tror att aktiemarknaden befinner sig i “en senmarknadsmarknad”.

Diagram som visar 74% av investerarna som svarade på undersökningen tycker att bitcoin är en bubbla. Källa: Bank of America Global Research, Yahoo Finance

Fondförvaltarna som svarade på undersökningen rankade också bitcoin som andra på listan över de mest trånga affären, med 27% sa att BTC var den mest trånga handeln. Teknikaktier rankas först med drygt tre av tio respondenter som citerar teknik som den mest trånga handeln.

Ändå tror cirka 10% av fondförvaltarna fortfarande att bitcoin kommer att överträffa 2021.

Bank of America har sagt att bitcoin är i en bubbla i flera månader. Tidigare i år sa Michael Hartnett, chefsinvesteringstrateg på Bank of America Securities, att bitcoin ser ut som “mamman till alla bubblor.” I mars sa bankens strateg att den enda goda anledningen till att hålla BTC är “ren prisuppskattning.”

Nyligen utnämnde investeringsbanken JPMorgan också kryptovaluta som en av de sektorer som den tror ligger i en bubbla. Trots denna uppfattning har företaget förutspått att priset på bitcoin kan nå $ 130 000 på lång sikt.

Vad tycker du om Bank of America-undersökningen som tyder på att bitcoin är en bubbla? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Covid-19 orsakade 50% av vuxna åldrade mellan 35 och 44 för att omfamna kryptovalutor – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Stablecoin-utbudet stiger, minskar Bitcoin-reserverna redo att tanka nästa ben upp

Bitcoinguide

Vissa afrikanska kryptoanvändare ser Bitcoin som en alternativ källa till pensionsinkomster – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide