Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

5 viktiga takeaways från Bank of America: s Bitcoin-rapport


Dela den här artikeln

Medan Citibank berömde Bitcoins potential, publicerade analytiker vid Bank of America en fördömande anklagelse för den största kryptovalutan.

De ser dock mycket mer löfte i DeFi.

Bank of America Bearish på Bitcoin

Centralbankens digitala valutor kommer att ersätta Bitcoin

Flera centralbanker arbetar aktivt med CBDC, där länder som Kina och Förenade Arabemiraten till och med förbereder sig interoperabilitet mellan sina nationella digitala valutor. Bank of America beskrev förflyttningen som ”att försvara sitt territorium från kryptovalutor”, vilket tyder på att CBDC snabbt skulle ersätta privata kryptovalutor vars användning kan begränsas.

Efter stora begränsningar tillägger BoA ​​att medborgarna kommer att vända sig till CBDC eftersom de ger användare statligt stöd och en mycket mindre flyktig tillgång.

Bitcoin är fortfarande för flyktigt

Enligt Bank of America borde Bitcoin redan ha nått mognad som en tillgång. Som bevittnat under Covid-kraschen i mars föreslog de massiva värdesvingningarna att Bitcoin inte kan vara en värdeförråd.

Företaget skriver att Bitcoins volatilitet är högre än forex, guld eller silver och visar inga tecken på att sakta ner eftersom 2021 är det näst mest volatila året hittills.

Bitcoin är en miljökatastrof

Priset på Bitcoin är direkt korrelerat med dess energiförbrukning, hävdar BoA-analytiker. “Om priserna skulle stiga till 1 miljon dollar kan Bitcoin bli världens femte största sändare och överträffa Japan.”

Detta är ett mycket diskutabelt påstående, eftersom sanningen om miljöpåverkan av Bitcoin är mycket mer komplex och inte lika direkt korrelerat med priset.

Valar dominerar krypto

BoA rapporterar att 2,4% av adresserna innehar 95% av Bitcoin-utbudet medan resten mestadels är tomma, jämfört med den översta procenten av amerikanerna som innehar 30% av all hushållsförmögenhet.

Detta nummer tar inte hänsyn till att en majoritet av investerarna inte har sin egen Bitcoin utan ofta litar på börser för att göra det.

Frågan om att beräkna Bitcoin-koncentrationen genom detta mått är att en adress inte nödvändigtvis är en person. I antalet 2,4% kan dessa adresser innehålla tusentals kunders medel. Detta kan fungera åt båda hållen eftersom det på samma sätt inte finns några begränsningar för kontona som en person kan öppna. En aktiv näringsidkare kan till exempel använda flera adresser och lämna några tomma.

Analysföretaget Glassnode i kedjan uppskattar mängden Bitcoin som innehas av varje kategori av Bitcoin-innehavare som följande (siffrorna till vänster representerar BTC-innehav):

Uppskattad distribution av Bitcoin-utbud via individer.  Data från Glassnode.
Uppskattad distribution av Bitcoin-utbud via individer. Data från Glassnode.

Bitcoin skalas inte

BoA jämför Bitcoins totala produktion på cirka 300 000 transaktioner per dag med Visas angivna 236 miljoner transaktioner per timme. Eftersom handel stöds av gruvdrift för att säkerställa avvecklingsprocessen kommer Bitcoin-nätverkets hastighet alltid att begränsas, vilket begränsar dess potential att skala.

Detta tar inte hänsyn till ansträngningarna att utveckla Bitcoins andra lager genom projekt som Blixtnätverk, vilket effektivt möjliggör oändliga transaktioner per sekund, endast begränsad av nodernas hastighet och kapacitet.

Dessutom är Bitcoin-transaktioner och Visa-transaktioner väldigt olika, och människor använder dem inte för samma typ av transaktioner.

I Citibanks rapport hävdade deras analytiker att jämförelse av Bitcoin- och Visa-transaktioner liknade att jämföra internationella handelsöverföringar och köpa koppar kaffe. De två nätverken används för mycket olika ändamål, och värdet av ett decentraliserat blockchain-nätverk var inte detsamma som ett kreditkortsföretag och låtsas inte heller vara.

Bank of America Bullish på DeFi

Trots den svåra analysen av Bitcoin föreslog banken att DeFi “skulle kunna vara mer störande än Bitcoin.”

Enligt deras analytiker, medan DeFi-rymden fortfarande har en lång väg att gå, kan det utmana centraliserade finansinstitut på lång sikt. De lyfter fortfarande fram frågan om skalbarhet i Ethereum blockchain, något som utvecklare jobbar hårt för att släppa Ethereum 2.0.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll ETH och BTC i skrivande stund.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Indiens finansregulator beställer mot Crypto Holdings: Rapport

Bitcoinguide

Dogecoin-priset fördubblas över natten, träffar nytt all-time high

Bitcoinguide

Bitcoin, guld, lager tillbaka med nedgång i amerikansk dollar

Bitcoinguide