Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

4 viktiga faktorer varför Ethereum-gasavgifter kan bli billigare


Ethereum har de största vinsterna på det dagliga diagrammet för de viktigaste kryptokurvorna efter marknadsvärde. I skrivande stund har ETH ökat med 4,9% och handlas till $ 2.328,58. Med sidorörelser i veckan och 46,7% vinster på månadsdiagrammet.

Ethereum ETH ETHUSD
ETH återhämtar sig på det dagliga diagrammet. Källa: ETHUSD Tradingview

Mer uppskattning för ETH verkar vara nära förestående. Nätverket verkar lösa en “nackdel” som har utnyttjats av konkurrenten för att få marknadsandelar, höga transaktionsavgifter. Data från EthGasStation indikerar att en snabb eller standardtransaktion kostar mellan 45 och 50 gwei.

Som framgår av diagrammet nedan sjunker ETHs gasavgifter sedan 20 aprilth. I det ögonblicket steg detta mätvärde till i genomsnitt 37 $, deras högsta kostnad sedan februari 2021. Trenden verkar vända och mätvärdet är nära den lägsta punkten i år med en genomsnittlig kostnad på 10,22 $ per transaktion.

Ethereum ETH ETHUSD
Källa: ychart

Medgrundare av EthHub, Anthony Sassano, tror Det finns fyra huvudsakliga orsaker till att avgifterna blir billigare: ökningen av gasgränsen (blockstorlek) med 20%, en nedkylning på kryptomarknaden, implementering av andra skiktlösningar och antagandet av Flashbots. Det senare verkar spela en stor roll.

Som rapporterats av NewsBTC är Flashbots en organisation som utvecklar verktyg för att minska och förbättra försvaret Miner Extractable Value (MEV). De är motsatsen till Priority Gas Auction (PGA) eftersom Flashbots har en positiv effekt på att sänka gaskostnaden. Organisationen försvarar ett ”transparent” MEV-ekosystem.

Som rapporterad av pseudonymutvecklaren “Stephane” finns det nära 72,22% av Ethereums hashrate har ombord på Flashbots och deras verktyg. Gruvarbetare använde dem för att maximera sina belöningar. Detta mått har sett nästan en 15% ökning under de senaste två veckorna.

Ethereum ETHUSD
Källa: Stephane (@thegostep)

Framtiden för Ethereum-gasavgifter

Implementeringen av EIP-1559 med Hard Fork London har utlöst mycket missnöje från gruvsektorn. Andra har varit dedikerade till att hitta nya sätt att maximera sina vinster. Som investerare Spencer Noon sa, Flashbots kan bli en ryggrad i ETH: s nya avgiftsmarknad:

Har dykat in i de tidiga #Flashbots-uppgifterna och * goda lordy * $ ETH-gruvarbetarna har precis fått en otrolig ny inkomstkälla. ~ 5% extra intäkter per block och den siffran kommer bara att fortsätta klättra. Få förstår hur djupgående inverkan detta har på $ ETHs säkerhetsbudget.

Dessutom har Ethereum-investeraren Aftab Hossain tror EIP-1559 kan minska transaktionens budkrig och stabilisera avgifterna. Utöver detta kan vissa negativa MEV-strategier bli olönsamma till förmån för Flashbots.

Hossain förväntar sig dock att avgifterna ska ”skala upp” till nuvarande nivåer eftersom Ethereums blockchain används för fler ändamål. Därför ökar efterfrågan, åtminstone på kort sikt, eftersom skärpning och nya funktioner på ETH2 är under utveckling. Hossain sa:

bry dig inte om det faktum att L1 fortfarande kommer att användas för en mängd olika tx eftersom det har unikt komponerbart verktyg och värdet L2s kanske inte kan erbjuda på en tid.

Source link

Related posts

Varför Morgan Stanley får exponering för Bitcoin (BTC)?

Bitcoinguide

Ett internet utan reklamkakor är nu närmare än någonsin

Bitcoinguide

Etiopien ansluter sig till Cardano Creator för att lansera landets största Blockchain-distribution än – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide