Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

2 turkiska kryptobörser undersökta för bedrägeri efter att centralbanken förbjudit kryptovalutanvändning för betalningar – utbyten Bitcoin News


Två turkiska kryptovalutautbyten undersöks av myndigheterna i Turkiet efter att de plötsligt stoppade handeln. Myndigheterna har blockerat åtkomst till bankkonton för den andra växeln och har kvarhållit fyra personer hittills. Sextio-två personer har hållits kvar i samband med det första utbytet vars VD har flytt från landet.

Andra turkiska kryptobörsen undersöks

Efter den påstådda exitbedrägeriet som gjordes av kryptovalutautbytet Thodex undersöks en annan kryptohandelsplattform av turkiska myndigheter, sa den statliga nyhetsbyrån Anadolu på fredag. Vebitcoin, en Turkietbaserad kryptohandelsplattform, blev den andra kryptobörsen som möter problem inom ungefär en vecka efter att landets centralbank förbjöd kryptoanvändning för betalningar.

Vebitcoin publicerade ett meddelande på sin hemsida på fredagen om: ”På grund av den senaste utvecklingen inom kryptopengebranschen fanns det en mycket högre densitet i vår verksamhet än väntat. Vi vill beklaga att denna situation har lett oss till en mycket svår process på det finansiella området. ” Uttalandet fortsätter:

Vi bestämde oss för att upphöra med vår verksamhet för att uppfylla alla regler och anspråk.

Turkiets utredningsnämnd för finansiella brott (MASAK) har blockerat Vebitcoin bankkonton på land och inlett en utredning om plattformen. Hittills har fyra personer hållits kvar som en del av en utredning, sa en lokal åklagare på lördag.

Mehmet Nadir Yagci, åklagare i den sydvästra staden Mugla, sade i ett uttalande:

Fyra administratörer och personal i företaget häktades på lördag på grund av bedrägerier.

Detta följde att myndigheterna kvarhållit 62 personer i samband med kryptobörsen Thodex vars vd har flykt från landet efter att ha stoppat handeln på sin plattform. Kunder har lämnat in klagomål mot företaget eftersom 2 miljarder dollar av deras medel är oåtkomliga.

Både Thodex och Vebitcoin stoppade handeln ungefär en vecka efter att den turkiska centralbanken förbjöd användningen av kryptovalutor, inklusive bitcoin, ett betalningsmedel i landet. “Kryptotillgångar kan inte användas direkt eller indirekt för betalningar … Ingen tjänst kan tillhandahållas för direkt eller indirekt användning av kryptotillgångar vid betalningar”, står det officiella meddelandet från centralbanken.

Vad tycker du om att turkiska kryptobörser anklagas för bedrägeri efter att centralbanken förbjöd användningen av kryptovalutor för betalningar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoinförbud, centralbank som förbjuder krypto, kryptoförbud, Exit Scam, Bedrägeri, Undersökningar, thodex, kalkonförbud bitcoin, turkiskt kryptobörs, Vebitcoin, Vebitcoin-utbyte

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

En recension av BTCGOSU – Granskare av Crypto Casinos

Bitcoinguide

Saker ser rosiga ut för Coinbase inför denna veckas Nasdaq-debut

Bitcoinguide

Varför handlare är försiktiga med Bitcoin just nu

Bitcoinguide