Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

2% inflation är en myt – 2021-statistik visar priser på varor och tjänster som har ökat – Ekonomi Bitcoin News


Medlemmar av den amerikanska federala reserven och andra byråkratier har sagt att de inte är oroliga för inflationsnivåer och vissa tjänstemän har till och med uppmuntrat en allmän höjning av priserna på varor och tjänster. Trots den påstådda statistiken som säger att USA: s inflation bara är 2% till 2,24%, visar rapporter att Feds likviditetsutvidgning har accelererat inflationen, och priserna på varor och tjänster i USA har svällt mycket.

Federal Reserve hävdar att USA: s inflation är “väl förankrad med 2 procent”

Det finns en anledning till att ädelmetaller som guld-, silver- och kryptovalutatillgångar som bitcoin (BTC) anses vara en flykt från monetär inflation. Alla dessa tre former av pengar och deras monetära baser kan inte utökas som fiatvalutor kan, och statistik visar att den amerikanska penningmängden nu är 24% högre än den var före de pandemirelaterade stimulanspaketen.

2% Inflationen är en myt - 2021 Statistik som visar priser på varor och tjänster har ökat

Nu hävdar Federal Reserves egna böcker, många status quo-ekonomer och vanliga mediepublikationer att inflationen i USA är högst bara 2% till 2,24%. Dessutom planerar amerikanska politiker och centralbankmedlemmar att spola ytterligare några biljoner dollar in i ekonomin med påståenden om att återuppbygga amerikansk infrastruktur. Den stimulansen ($ 3 biljoner), om den godkänns, skulle lägga till ytterligare 12,2% av tillväxten i den amerikanska penningmängden.

Fortfarande till denna dag, trots att 77% av amerikanerna är rädda för en förlust av köpkraft, visar Fed och byråkraterna inga bekymmer om inflationen. Statistik från shadowstats.com och equipmentradar.com indikerar dock att inflationen är mycket högre än inflationen på 2% som uppskattas regelbundet.

“Genom att söka inflation som i genomsnitt är 2 procent över tiden kommer FOMC att hjälpa till att se till att inflationsförväntningar på längre sikt förblir väl förankrade på 2 procent”, insisterar Federal Reserve i sina vanliga frågor (FAQ).

Verkliga inflationshastigheter och förväntas 8-10 $ per busk av majs mellan 2021-2023

Men de senaste priserna som alla ser för varor och tjänster överensstämmer inte med det påtagliga 2% -dekretet som Fed har så kära. ”I februari steg inflationen utöver den kraftiga ekonomiska aktiviteten”, avslöjar forskare från shadowstats.com. ”Mars går inte i högkonjunktur”, tillade inflationsuppdateringen från 2 till 5 april.

”Februari riktiga nya order på hållbara varor minskade med 3,2 (-3,2%) under månaden, med -0,6% från år till år,” noterar uppdateringen för shadowstats.com i april. “[The] Cass Freight Index minskade -3,2% under månaden och saktade ned från år till år, med den tvååriga staplade förändringen med -3,7%. Nya bostadsförsäljningar sjönk -18,2% under månaden, medan befintliga bostadsförsäljningar sjönk med -6,6%. Byggtillstånd och bostäder startade båda statistiskt meningsfulla månatliga kraschar över -10,0%. ”

2% Inflationen är en myt - 2021 Statistik som visar priser på varor och tjänster har ökat
(Vänster diagram) Statistik från equipmentradar.com. (Höger diagram) Statistik från shadowstats.com 3/10/21.

Förutom den senaste rapporten från shadowstats.com visar en annan rapport som publicerades av equipmentradar.com “Set Your Focus On $ 8-10 / bu Corn between 2021-2023” också att priserna på varor har stigit.

Förutom att förvänta sig “$ 8-10 per buskel [of corn] mellan 2021-2023 visar equipmentradar.coms studie ett diagram över priser på olika artiklar i USA med mycket högre inflation än 2%. Detta inkluderar olja + 80%, majs + 69%, stål + 145%, vete + 25%, kaffe + 34%, bomull + 35%, koppar + 50%, virke + 126%, sojabönor + 71%, hemvärden + 8% och aktiemarknaden + 24%.

Det är ganska uppenbart att amerikanska medborgare inte får veta sanningen om den växande penningmängden, vart allt går och den verkliga inflationstakten. Invånare i USA som tvingas använda USD för lagligt betalningsmedel har sett den massiva monetära expansionen ske precis framför deras ögon.

Även med direkta stimulanskontroller är befolkningen i USA också medveten om att de flesta stimulansmedlen har spridits till specialintressen som företag, militärvaruhandlare och amerikanska banker. Faktum är att den sänkta köpkraften är verklig och människor kan se sina fiatpengar göra mycket mindre idag när det gäller att köpa varor och tjänster.

Vad tycker du om den faktiska inflationen på varor och tjänster och den påstådda räntan på 2% som Fed och byråkraterna ansåg vara långt utanför radaren? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

2,24%, 2%, Bitcoin (BTC), byråkrater, majs, equipmentradar.com, Federal Reserve, guld, varor och tjänster, varutjänster, hemförsäljning, inflation, inflation per år, virke, olja, politiker, köpkraft, skuggstatistik .com, silver, aktiemarknad, den matade, amerikanska inflationen, väl förankrad 2%

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Federa Reserve, shadowstats.com, equipmentradar.com

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Marknadsvärde för börsemitterade tokens överstiger 43 miljarder dollar, Binances BNB-token ökar 150% – Börser Bitcoin News

Bitcoinguide

HSBC ändrar kryptopolitiken, nu spärrar kunder från att köpa aktier i företag som innehar Bitcoin – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Omni.ai släpper Whitepaper för alternativ allomfattande och intäktsdelande sociala medieplattform – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide