Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

$ 2 000 Bitcoin Flash Crash utlöser en våg av långa likvidationer


En mindre Bitcoin ” flash-krasch ” på onsdagen fick BTC att falla ungefär $ 2000 på fem minuter, vilket utlöste en våg av likvidationer. Enligt CoinTelegraph var kraschen från $ 59350 till $ 57000 något ovanlig en annars lugn dag på kryptomarknader.

Flash-kraschen var dåliga nyheter för långa handlare. Kraschen, som varade drygt en timme, orsakade likvidationer av långa positioner till ett värde av cirka 600 miljoner dollar. Under 24-timmarsperioden före kraschen såg kryptomarknaderna totalt 1 miljard dollar.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Flash-kraschen var en störning i den hausseartade körningen som Bitcoin har haft den här veckan efter att nyheter om Paypal och Visa kom in i kryptosfären på mer allvarliga sätt.

Kvantanalytiker PlanB skrev på Twitter att kraschen hjälpte till att eliminera oönskad hävstång på marknaderna och därför kan ha varit i slutändan hälsosam för Bitcoin. “Vacker stop loss-jakt … igen”, skrev PlanB på Twitter. “Nu när alla hävstångslängder har avvecklats har vi äntligen utrymme för att bryta 60 000 USD i april.”

Vad kommer Bitcoins nästa drag att vara?

Men kan Bitcoin verkligen bryta 60 000 dollar i april? Många analytiker tycks vara överens om att det är möjligt. Den kortsiktiga vägen framåt är dock lite oklar.

Föreslagna artiklar

Marknadsutsikter för andra kvartalet 2021 Gå till artikel >>

CoinTelegraph rapporterade att: “finansieringsnivåer över derivatplattformar var högre på dagen och nådde så högt som 0,375% på Huobi, ett klassiskt tecken på att nedåtgående tryck kommer.”

Men om Bitcoin lyckas bryta igenom sin senaste rekordhöga nivå, är vissa analytiker överens om att BTC kan gå paraboliskt. Tidigare idag rapporterade Finance Magnates att 73 000 och 92 000 dollar kommer att bli Bitcoins nästa ‘intressepunkter’ om priset bryter över sitt nuvarande rekordhöga värde på ungefär 61 000 dollar.

Ungefär tre timmar efter att flashkraschen började verkade Bitcoin vara på väg till återhämtning. Vid presstid bytte BTC händer till $ 58.276,40.

Source link

Related posts

Unstoppable Domains tillkännager högsta prisförsäljning av ett domännamn NFT som någonsin spelats in »CryptoNinjas

Bitcoinguide

ICON blockchain-kärnutvecklare lägger till integration med Polkadot-ekosystemet »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Ubitquity-team med VeChain på blockchain-drivna verktyg för titelindustrin »CryptoNinjas

Bitcoinguide