Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

14% av ryssarna tror att kryptovalutor kommer att tappa Fiat om tio år – Ekonomi Bitcoin News


En ny undersökning avslöjade ryssarnas olika hållning gentemot kryptovalutor och fiatvaluta. Specifikt tror vissa av respondenterna att digitala tillgångar kommer att ersätta fiat om tio år.

Invånare i Moskva tror Cryptos kommer att ersätta Fiat, medan andra är skeptiska

Enligt Nord News genomfördes forskningen av Otkritie Bank, en Moskva-baserad finansiell institution och en av de tio bästa bankerna i landet. Den fann att 14% av de 1000 undersökta hade en optimistisk tro på digitala valutor och de kommande åren framöver.

Banken samlade in svar från personer i åldrarna 18-65 i de största städerna i Ryssland mellan den 12 april och den 16 april. Även om 8% av respondenterna från nordvästra regionen tror att kryptotillgångar kommer att tappa fiatvaluta om tio år, är 21% av invånarna i Moskva tror annars.

Faktum är att fyra av tio i den ryska huvudstaden förutspår banker att uppfinna sig själva till “digitala ekosystem”, eftersom kryptoindustrin fortsätter att utveckla och utvidga sina armar.

Det traditionella tänkandet på fiat ligger fortfarande i nordvästra federala distriktet, eftersom 34% av respondenterna “tror att kryptovalutor inte kan ersätta traditionella valutor i någonting”, säger undersökningen.

Dessutom kom en neutral hållning från hela Moskva-regionen, där 46% av de tillfrågade invånarna anser att människor alltid bör ha chansen att välja om de använder kryptos eller traditionella pengar.

Men 39% av de tillfrågade anser att “det är omöjligt att ge upp kontanter eftersom inte över hela världen kommer att klara sig utan det.”

Crypto-tillgångar vinner mark i Ryssland som en investering trots den dystra regleringsmiljön

Sammantaget följer undersökningen de senaste som publicerades av World Gold Council (WGC). Som Bitcoin.com News rapporterade i oktober 2020 listas kryptovaluta i Ryssland som det femte mest populära investeringsmedlet med en procentsats på cirka 17%.

WGC-författarna påpekade att kryptoinvesteringar äger rum i Ryssland trots att reglerna är ganska gråa i regionen.

Vad tycker du om undersökningen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Kommande fallskärmar representerar den sista biten som behövs för att slutföra Polkadot Puzzle – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Ternoa Blockchain (CAPS) avslöjar SecretNFT, dess NFT-plattform – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Dominance dyker till det lägsta på flera år, Altcoin Season är äntligen här

Bitcoinguide