Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

1,2 miljarder människor lever under dubbelsiffrig inflation, “Många har hittat fly i Bitcoin” säger HRF: s Alex Gladstein – Economics Bitcoin News


Medan centralbanker fokuserar på att skapa mer stimulans och ekonomer förväntar sig att inflationen i USA kommer att stiga, drabbas ett antal andra länder av betydande inflation just nu. På måndag förklarade strategichefen för Human Rights Foundation, Alex Gladstein, att 1,2 miljarder globala medborgare lever under inflation så höga som två till tre siffror.

Inflation: Den tysta mördaren av en persons köpkraft

Under den senaste veckan har ett antal analytiker och ekonomer diskuterat den möjliga inflationsökningen som kommer till USA, främst på grund av de enorma mängder stimulans som skapades 2020 och 2021. Det har lett till att ekonomer tror att inflationen kommer till USA snart, när Federal Reserve backas in i ett hörn med planer på att hålla de enkla pengarna ordnade.

Inflation är utarmningen av en valutas köpkraft parat mot varor och tjänster över tiden. Inflationen kan mätas genom att observera valutans köpkraft under en registrerad tid.

Till exempel kommer en inflationsräknare att berätta för en amerikaner hur mycket dollarns köpkraft har tappat sedan 1913, samma år som Federal Reserve skapades. Enligt data, om en person spenderade 20 $ på en artikel redan 1913, kostar samma tjänst, produkt eller artikel 528,45 $ idag.

Det är en kumulativ inflationstakt på 2542,2% under 107 år. Men den amerikanska inflationstakten per år är enligt uppgift endast 1,50%, enligt uppgifter från 2021 som härrör från worldpopulationreview.com. Storbritanniens inflation är ungefär densamma som USA enligt aktuell statistik också.

Alex Gladstein: ‘1,2 miljarder människor bor i länder som upplever dubbel- eller tresiffrig inflation’

Inflationen i USA är liten jämfört med många andra länder världen över. Strategichefen för Human Rights Foundation, Alex Gladstein, belyste denna fråga på måndag i en serie tweets. Gladstein är också en bitcoin (BTC) förespråkare och har varit en evangelist för den ledande kryptotillgången under ganska lång tid.

“Många kanske tror att extrem inflation är en sällsynt händelse i dagens moderna värld”, Gladstein sa till sina 27 000 Twitter-följare på måndagen. ”Så är det helt enkelt inte. Det finns 1,2 miljarder människor som för närvarande bor i länder som upplever dubbla eller tresiffriga inflation, ”insisterade Gladstein.

Aktuella inflationstakter per landdata som härrör från worldpopulationreview.com-statistik den 9 mars 2021.

Sedan Human Rights Foundation (HRF) teammedlem skramlade av 11 länder med inflation mellan 10 och 20 procent. Han inkluderade Haiti, Nigeria, Turkiet, Sierra Leone, Uzbekistan, Guinea, Liberia, Pakistan, Kirgizistan, Ghana och Tadzjikistan. HRF-medlemmens statistik kan jämföras med worldpopulationreview.coms inflationsnivå per land 2021-lista.

Dessutom Gladstein anges tio länder “med inflation norr om 20%.” Gladstein skrev att denna lista inkluderar Etiopien, Zambia, Libyen, Kongo, Angola, Jemen, Sydsudan, Argentina, Nordkorea och Kuba.

Gladstein vidare twittrade sex länder som har inflationstal norr om 50%. De sex länder som HRF-medlemmen listade inkluderar:

  • Iran
  • Libanon
  • Syrien
  • Sudan
  • Zimbabwe
  • Venezuela

“Det är svårt att få bra inflationsdata för de flesta länder”, Gladstein Lagt till. ”Denna analys gjordes jämförande en handfull av de bästa källorna. Vissa varierar kraftigt. Ytterligare länder går igenom revolutioner / kuppar och upplever valutaskakor, men färska uppgifter är svåra att hitta, säger HRF: s strategichef. Gladstein insisterar på att det är “klart att vissa [governments] tillverka ekonomiska data och att saker på marken är mycket sämre än vad de rapporterar. ”

Gladstein avslutade:

Hur som helst, i summan finns det mer än en miljard människor vars valuta snabbt krymper i värde. Många har redan hittat en flykt i Bitcoin.

Att jämföra Gladsteins analys på Twitter med data som härrör från worldpopulationreview.com-statistik och ett antal andra valutainflationsaggregat visar att hans data är solid. Det betyder att de 1,2 miljarder invånarna på jorden ser att deras köpkraft urholkar mycket snabbare än i USA eller i Europa.

Den minskande köpkraften i dessa länder har tvingat globala medborgare att hitta säkerhet mot inflation. Att jämföra det faktum att många av dessa länder med inflationsnivåer norr om 20% till och med 50% ser att bitcoin (BTC) -priserna når rekordhöga nivåer och till och med globala premier, visar att efterfrågan på BTC är mycket högre i dessa regioner.

Vad tycker du om Human Gladfonds Alex Gladstein och hans inflationsanalys? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

1,2 miljarder, Alex Gladstein, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC, valutainflation, dubbelsiffrig inflation, ekonomi, HRF, Human Rights Foundation, Hyperinflation, inflation, inflationsdata, Iran, Libanon, Sudan, syrien, Venezuela, Zimbabwe

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, worldpopulationreview.com, usinflationcalculator.com,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ripple avgör rättslig tvist med Youtube över XRP Giveaway-bedrägerier – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin som håller över $ 52K sätter Crypto på rätt spår för $ 100K

Bitcoinguide

DMG och Argo lanserar en ren energifokuserad Bitcoin Mining Pool – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide