Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

1 Bitcoin-transaktion kräver 75 liter bensin


Ripples VD Brad Garlinghouse sa att för att kunna utföra en enda Bitcoin-transaktion krävs 75 liter bensin. Denna chockerande statistik ger en viss skala av Bitcoins möjliga miljöpåverkan.

Bitcoin får tummen ner från miljöaktivister

Det framkom nyligen att Bitcoins årliga energiförbrukning för närvarande matchar den i ett medelstort land, med Argentina som exempel.

Garlinghouse sa att Bitcoins konsensusmodell för bevis på arbete säkerställer att problemet förvärras när nätverket växer. Detta beror på att stigande priser korrelerar positivt med energiförbrukningen, eftersom fler gruvarbetare går med i nätverket för att dra nytta.

”Eftersom priset på Bitcoin ökar energiförbrukningen och koldioxidavtrycket för ett bevis på arbetet, den gruvdrift som råkar validera transaktionerna, som fortsätter att skala aggressivt också. Och vi kan inte glömma bort att en Bitcoin-transaktion ungefär motsvarar 75 liter bensin som bränns. ”

Charles Hoskinson, VD för IOHK, sa att mängden energi som används av BTC-nätverket har ökat mer än fyra gånger sedan toppen av den senaste tjurmarknaden.

”Bitcoins energiförbrukning har mer än fyrdubblats sedan början av sin sista topp 2017 och det kommer att bli värre eftersom energiineffektivitet är inbyggd i bitcoins DNA.”

Och med priset på Bitcoin som förutspås gå upp ytterligare under denna tjurcykel kommer den framtida energiförbrukningen oundvikligen att stiga till ett stort lands. Uppskattningar sätter en $ 100 000 Bitcoin i nivå med Frankrike eller Tysklands energiförbrukning.

Vad är lösningen?

Det finns inga enkla svar på denna fråga. Men Garlinghouse föreslog att användare skulle byta till mer energieffektiva plattformar, som Ripple och XRP, särskilt för betalningstransaktioner.

”Vi på Ripple använder XRP Ledger eftersom det är extremt snabbt och det är cirka hundra tusen gånger mer energieffektivt än Bitcoin. I det sammanhanget fungerar det riktigt bra för betalningar … ”

Samtidigt säger Bitcoin-förespråkare att hög energiförbrukning inte är ett giltigt argument eftersom det mesta av energin kommer från förnybara källor.

Forskningschef på CoinShares Christopher Bendiksen säger att Bitcoin-gruvdrift är en mobil affär som dras till oönskade och billiga energikällor. Han hävdar att majoritetskällan kommer från annars underutnyttjade förnybara energikällor.

”Bitcoin-gruvdrift är extremt konkurrenskraftigt, men ännu viktigare, mobilt och tenderar därför att samlas kring världens oönskade (läs: billigaste) energikällor. Dessa källor består till stor del av strängade eller på annat sätt underutnyttjade förnybara energikällor, särskilt vattenkraft. ”

Dessutom går Bendiksen så långt som att säga att elkostnaden är värt det för vad vi får i utbyte – ett globalt apolitiskt monetärt system. I stället för att fördöma Bitcoins energianvändning hävdar han att Bitcoin-gruvdrift har en viktig roll att spela för att förbättra den förnybara nätarkitekturen.

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Bitcoin spränger tidigare $ 50.000 som MicroStrategy planerar $ 600M kapitalinjektion

Bitcoinguide

Bitcoin korrigerar under $ 58K, varför Uptrend fortfarande är intakt

Bitcoinguide

JPMorgan Boss säger “nya problem” som kryptovalutor “måste hanteras snabbt” – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide